Práčka ako účinná zbraň proti alergiám

0
936

Každý človek strávi spánkom až tretinu svojho života. Preto je nesmierne dôležité mať v dome či byte zdravú, čistú a komfortnú spálňu. Hoci to dobre vieme všetci, spomedzi nás si to najviac uvedomujú práve alergici. Reč je o celoročnej alergii na roztoče. Tieto malé potvorky sa nachádzajú všade okolo nás, a to nepretržite počas celého roka. Roztočové alergény sa šíria najmä vzduchom a do organizmu každého človeka sa dostávajú vdychovaním. Najväčšie ťažkosti vznikajú u alergikov večer po uľahnutí do postele, nakoľko sa roztoče, ako neželaní spoločníci, usádzajú práve tam. Každý druh alergie si však možno aj vypestovať, preto by sa aj „nealergici“ mali preventívne chrániť. Najlepším riešením je dodržiavanie „protiroztočových“ opatrení, ktorých neodmysliteľnou súčasťou je aj pravidelné pranie. Tieto odporúčania vás usmernia, ako alergickým reakciám predchádzať alebo ako sa alergiám v čo najväčšej miere vyhnúť:

  • Najväčšiu pozornosť venujte hlavnému zdroju roztočov, ktorým je prach v spálni a najmä na lôžku.
  • Zo spálne odstráňte koberce a bytové textílie.
  • Keďže sa roztoče nachádzajú aj v matracoch či prikrývkach, uzavrite ich do špeciálnych obliečok, ktoré sú nepriepustné.
  • Namiesto špeciálnych obliečok môžete vankúše a prikrývky pravidelne prať v týždňových intervaloch a to pri minimálnej teplote 60 °C. Čistenie nasucho síce roztoče zabíja, alergény však neodstraňuje.
  • Nevyhnutné a veľmi účinné je pravidelné pranie všetkej posteľnej bielizne.
  • Udržujte v spálni optimálnu 50 %-nú vlhkosť vzduchu.

Špeciálne vyvinuté pre individuálne potreby užívateľov, a ideálne pre alergikov, sú práčky novej generácie gorenje SensoCare. Ponúkajú niekoľko pracích režimov ako napríklad TimeCare – mimoriadne intenzívny a rýchly spôsob prania, ktorý ušetrí 42 % času, ďalej režim EcoCare – šetriaci až 57 % energie, BioWash – umožňujúci pranie pri použití ekologických pracích prostriedkov, či NightWash pre tichú prevádzku v noci. Špeciálnym režimom je AllergyCare, ktorý poskytuje pranie bielizne bez alergénov. Všetky režimy sú optimalizované tak, aby umožnili vynikajúce výsledky prania a dokonalé  ošetrenie pranej bielizne. Jednou z práčok novej generácie, ktorá to dokáže, je voľne stojaca automatická práčka gorenje W7643L. Okrem chytrých programov disponuje aj premyslenými ergonomickými riešeniami. Špeciálne vyvinutý bubon je extrémne hladký a priestranný, preto sa nemusíte obávať neželaného poškodenia svojho oblečenia počas prania.

Všetky práčky novej generácie gorenje SensoCare sa vyznačujú najmä spoľahlivosťou, dlhou životnosťou, úspornou prevádzkou, šetrnou starostlivosťou a užívateľským komfortom.