Prečo vznikla v Prešove bezlepková pekáreň Coška fajne?

0
3587
bezlepkova pekaren Presov

Nápad vytvoriť pekáreň, kde by sa vyrábalo Pão de queijo vznikol ešte v Brazíli, keď majiteľka tejto pekárne tento produkt ochutnala a zamilovala si ho. 

Výrobňa bezlepkového mrazeného pečiva vznikala v roku 2018 – 2019 v Prešove. Vo svojich začiatkoch sa v 2019 zameriava na výrobu produktovej rady Pão de queijo v 4 príchutiach: slané so syrovou príchuťou neplnené, slané s bylinkami, sladké s ovocnou náplňou a sladké s čokoládovou náplňou.

Kto je zákazníkom našej pekárňe?

Produktová rada Pão de Queijo je pre koncových zákazníkov, ktorý si tento produkt budú môcť kúpiť v obchodných reťazcoch, ale aj pre HORECA prevádzky.

Cieľovou skupinou sú zákazníci, ktorí trpia intoleranciou na glutén, preferujú zdravšie stravovanie a vyhľadávajú coška fajné = niečo fajnové. 

Základné suroviny v bezlepkovej pekárni

Primárnou surovinou v pekárni je tapioková múka, ktorá sa vyrába z hluzy, ktorá sa volá maniok. Pričom túto tapiokovú múku dovážame z Brazílie, nie z Číny. Okrem toho používame aj iné prirodzene bezlepkové múky ako napríklad pohánková, ryžová, gaštanová, amarantová, mandľová, kukuričná,… Vajcia máme od lokálnych dodávateľov, ako aj syry a maslo.

Vlajkovou loďou našej bezlepkovej pekárne sú produkty Pão de queijo

Medzi benefity tejto produktovej rady patrí, že ide kvalitný výrobok z lokálnych surovín, je to prirodzene bezgluténový produkt, bez farbív a bez konzervantov, bez stabilizátorov a emulgátorov.

Naša receptúra zabezpečuje to, že je zachovaná tradičná vôňa a chuť. Tento produkt je predávaný ako hlbokomrazený a jeho príprava doma je veľmi jednoduchá.