Bezlepkové recepty s tapiokovou múkou

0
281
pao de queijo vyraba coška fajne v Prešove

Tapioková múka je veľmi obľúbená aj v našich končinách, pretože obsahuje veľa vlákniny, čím pôsobí ako prírodné probiotikum a jej konzumácia je teda výbornou prevenciou proti chorobám hrubého čreva. Okrem toho obsahuje veľa vitamínov skupiny B, kyselinu listovú a je bohatá na minerály. 

Top svetové recepty z tapiokovej múky 

Tapiokovú múku možno využiť v rozličných podobách, v sladkých i slaných receptoch. Medzi najobľúbenejšie recepty pripravované z tapiokovej múky patrí:

  • Pao de Queijo – obľúbené brazílske žemličky s parmezánom
  • bezlepkový kváskový chlieb – tapiokovú múku je potrebné zmiešať ešte s inou bezlepkovou múkou v správnom pomere,
  • rizoto z červenej ryže so šampiňónmi – šampiňóny obalíme pred restovaním v tapiokovej múke, aby sa nepripekali a krásne leskli,
  • pohánkovo-hlivové fašírky – tapiokovú múku pridávame na zahustenie zmesi, z ktorej vytvarujeme placky,
  • zdravé datľové tyčinky a lá Twix – cesto na tyčinky pripravujeme z tapiokovej a ryžovej múky.