Nebojte sa nákupov cez mobil, nájdete rôzne vychytávky

0
1072

Vybrať sa nakúpiť do kamenného obchodu, no nakoniec si priamo v ňom kúpiť tovar cez e-shop oveľa výhodnejšie? Nie je to fikcia, ale realita. Slováci milujú nákupy cez mobily a najčastejšie nakupujú… mobilné telefóny! K dispozícii sú však aj iné chuťovky, napríklad aplikácia, s ktorou si prezeráte módne fotogalérie či nájdete kúsok do šatníka podľa farby.

Bratislava 13. apríla – Prídete do obchodu, vytiahnete mobilný telefón, párkrát kliknete a zistíte, že ceny v kamenných predajniach vôbec nie sú také lákavé. To, že ceny na internete sú často oveľa výhodnejšie, je stará známa vec. Dnes v ére mobilných zariadení je však ich vyhľadávanie oveľa jednoduchšie. Stačí si naskenovať čiarový kód do mobilu a najvýhodnejšie ceny máte po ruke. Prípadne si porovnať ceny kamenných predajní a e-shopov na mobilných zariadeniach kdekoľvek, kde je signál. Slováci, národ mobilný, to aj často využíva. Svedčia o tom štatistiky portálu Heureka.sk.

Až tretina Slovákov prichádza na stránku Heureka.sk cez mobilné zariadenia. „Naozaj tak možno povedať, že Slováci radi nakupujú cez mobily. Mobilné nakupovanie je súčasným trendom, zákazníci prichádzajú na Heureku prostredníctvom mobilných zariadení čoraz častejšie,“ vysvetľuje riaditeľ nákupného portálu Heureka.sk Tomáš Braverman. Kým v apríli 2014 sa prihlasovalo cez takéto zariadenia len 21 % Slovákov, v marci tohto roka to bolo už 30 % a čísla stále rastú. Cez tablet pritom prichádza 30 % zákazníkov a cez mobil 70 %.

Paradoxne najobľúbenejšou položkou, ktorú Slováci cez mobilné zariadenia vyberajú a nakupujú, sú mobilné telefóny. Hneď za nimi sú v rebríčku najobľúbenejších nákupov parfémy, pánska obuv, notebooky a digitálne fotoaparáty. Slováci si však radi vyhľadávajú aj puzdrá na mobily, dámsku obuv, knihy, tablety či pneumatiky.

Nákupný portál Heureka.sk ponúka ako jediný prostredníctvom svojej aplikácie možnosť skenovať čiarové kódy a jednoducho nájsť rovnaký tovar priamo v ponuke e-shopov na Heureka.sk. Aplikácia však umožňuje porovnávať ceny, čítať recenzie, prezerať fotogalérie, získať bližšie info o produkte aj jeho dostupnosti a vyhľadávať obľúbené produkty podľa kategórií či hodnotení.

„Aplikáciu neustále zdokonaľujeme a rozširujeme. Chceme užívateľom mobilných zariadení pripraviť čo najpohodlnejší spôsob nakupovania,“ vysvetľuje Tomáš Braverman. Mobilná aplikácia Heureky je dostupná zdarma cez Google Play aj AppStore. V prvej päťke zariadení, cez ktoré Slováci chodia na Heureka.sk, sú pritom Apple iPad, iPhone a tri smartfóny od Samsungu.

Apple iPad je najobľúbenejším zariadením, cez ktoré Slováci prichádzajú na Heureka.sk. Špeciálne preň je pritom určená aj nová aplikácia Heureka Móda, v rámci ktorej si možno prezerať módne ponuky slovenských e-shopov, triediť produkt podľa kategórií, porovnávať ich ceny, prezerať ich fotogalérie, ale aj filtrovať podľa farieb a ukladať si obľúbené kúsky.