Gorenje v nových chladničkách simuluje procesy prírody

0
1349

Unikátna technológia IonAir vytvára v chladničke čerstvý vzduch ako v lete po búrke. Ten ničí všetko, čo škodí vašim potravinám

BRATISLAVA, 20. februára 2014 – Napadlo vám niekedy, prečo potraviny v chladničke často podliehajú skaze skôr, než ich stačíte skonzumovať? Čerstvé ovocie a zelenina po pár dňoch v chladničke prestanú byť svieže, cenné vitamíny a minerály sa vytratia a začnú vyzerať naozaj nevábne. Gorenje hľadalo odpoveď v prírode. Výsledkom je nová generácia chladenia nazvaná ION Generation.

Tá vychádza zo základnej myšlienky, že jedným z najväčších pokladov našej planéty je vzduch. Čistým a čerstvým je napríklad po búrke, v lese alebo v blízkosti vodopádov. Príroda vždy po daždi ožije, vzduch je plný kyslíku, je príjemný a zdravý. Rovnaké je to s procesom ionizácie. Negatívne nabité ióny – anióny – sú silnou zbraňou prírody a prirodzeným čističom vzduchu.  Naopak pozitívne nabité ióny sa vyskytujú v dyme, smogu a prachu a znečisťujú životné prostredie. Pri strete s aniónmi však svoj súboj prehrajú.

Základom novej generácie chladenia ION Generation je unikátna technológia IonAir dokonale simulujúca prírodný proces ionizácie. Anióny vytvárajú to najzdravšie prostredie pre uskladanie potravín. Technológia IonAir ničí väčšinu mikroorganizmov a rovnako spoľahlivo si poradí i so zápachom a príliš silnou arómou niektorých potravín. Výsledkom je harmonická mikroklíma pre jedlo a zachovanie jeho prirodzených hodnôt, chute a farby.

IonAir technológiu doplňuje mimoriadne účinný ventilačný systém MultiFlow 360°. Ten sa stará o rovnomernú distribúciu vzduchu a o udržanie správnej teploty na každej polici. MultiFlow 360° navyše úplne eliminuje nežiaduce namŕzanie surovín v chladničke.

Nová generácia chladničiek ION Generation je prvou so schopnosťou učiť sa. je Novo vyvinutá technológia senzorov AdaptCool sleduje zvyky užívateľa počas siedmich dní. Každodenne zaznamenáva obdobie častého otvárania dvierok chladničky, ktoré má vplyv na rýchlejšie kazenie potravín. V dobe častého otvárania dvierok si koordinuje teplotu vo vnútri chladničky tak, aby zaistil maximálnu dobu čerstvosti potravín. K čo najdlhšej čerstvosti a trvanlivosti potravín prispieva aj rada ďalších sofistikovaných funkcií novej generácie chladenie ION Generation.

gorenje2Okrem sviežosti a zdravia dnešní ľudia preferujú tiež funkčnosť a jednoduchosť. Vyžadujú pohodlné ovládanie a flexibilné nastavovanie vnútorného priestoru chladničky tak, aby bol bez zvyšku využitý. Nechýbajú výsuvné sklenené police, ktoré udržia až 22 kg potravín. SimpleSlide princíp umožňuje ľahký posun políc vo dverách hore a dole, takže tam môžete umiestniť aj tie najväčšie fľaše. V rámci mrazničky uložíte jednoducho aj tie najväčšie kusy potravín do priestrannej zásuvky XXL SpaceBox. Do praktického multi-funkčného boxu môžete vkladať vajíčka, vákuovo uskladniť potraviny s ostrejšou arómou alebo v ňom môžete vyrábať ľad.

Gorenje sa stále snaží nájsť nové spôsoby, ako ušetriť energiu a peniaze. Výkonný invertorový kompresor, vákuové panely, LED osvetlenie, energeticky účinné chladiace systémy a program EcoMode šetriaci energiu v dobe, keď sa chladnička aktívne nepoužíva, to všetko prispieva k výrazným úsporám energie. Najlepšie modely novej generácie gorenje ION Generation majú energetickú triedu A+++, ktorá v porovnaní s triedou A šetrí o 60 % viac energie.

Viac o ION Generation na http://www.gorenje.com/iongeneration/sk/