Gabor sa zapojil do interaktívneho edukačného projektu Moje mesto

0
1065

Spoločnosť Gabor, výrobca kvalitnej módnej obuvi, sa minulý týždeň zapojila do interaktívneho edukačného projektu Moje mesto. Potom, ako sa stala jedným zo zakladajúcich členov vzdelávacieho projektu fit4future, určeného na podporu odborného vzdelávania mládeže spoluprácou firiem a stredného odborného školstva, vstúpila aj do vzdelávacieho projektu určeného pre deti vo veku 9 -15 rokov.

Spoločnosť Gabor v projekte Moje mesto predstavuje profesiu obuvník. Návštevníci domčeka spoločnosti Gabor majú možnosť vidieť ako vzniká topánka, aké materiály a pomôcky sa pri jej výrobe používajú. Predná stena domčeka je oblepená obrysmi topánky z rôznych druhov kože. Na bočných stenách domčeka sú umiestnené tablá s materiálmi – časti zvrškov, podošvy atď. a tiež motivačné kresby a komiksové obrázky o veselých topánkach. „Okrem vystavených materiálov im priblížime prostredníctvom krátkeho filmu celý pracovný postup pri výrobe topánok. Uvidia tiež vystavené rôzne druhy sezónnej obuvi,“ povedal Juraj Vodička, konateľ spoločnosti Gabor a dodal: „mnohé deti sa už pred ukončením základnej školy rozhodujú, akému povolaniu sa chcú v budúcnosti venovať. Preto im chceme ukázať aj to, čo všetko sa skrýva za pojmom obuvník. Možno práve na tejto expozícii niektoré z detí zatúžia ovládať grify starého dobrého remesla s novými technológiami a modernými materiálmi.“

Svoju fantáziu môžu deti uplatniť pri vymaľovávaní topánky podľa predlohy. Či sú aj zruční si môžu overiť pri zhotovovaní peňaženky / kľúčenky (podľa predlohy). Svoj výtvor si môžu odniesť so sebou. Oba workshopy sa odohrávajú v strede domčeka pri stole so stoličkami v tvare topánok.

Moje mesto je prvé detské mesto povolaní na Slovensku. V ňom si deti môžu vyskúšať rôzne profesie vlastnými rukami. Tentoraz sa nachádza v Trenčíne v nákupnom centre MAX, na 1 poschodí. Ide o expozíciu šiestich tematických staníc – šiestich reálnych povolaní pre deti na 150m2. Deti z trenčianskeho regiónu ho môžu navštíviť od 3.10.2014 do 3.3.2015, denne v čase od 10:00 do 19:00 hod.