Čerstvé potraviny v špičkovom dizajne

0
981

Odporúčania lekárov a odborníkov na výživu sú jasné: čerstvá zelenina a ovocie by mali byť každodennou súčasťou nášho jedálneho lístka.

Nie vždy sa podarí spotrebovať všetku nakúpenú zeleninu alebo ovocie. V takom prípade je veľmi dôležité rozmýšľať nad ich správnym uskladnením. Lenže čerstvé ovocie a zelenina začínajú po pár dňoch v chladničke strácať sviežosť, výživovú hodnotu a nevyzerajú veľmi vábne. Dôvodom je absencia slnečných lúčov. Riešenie ponúkajú chladničky gorenje ION generation s FreshActive LED svetlom pre predĺženie procesu fotosyntézy.

Základom novej generácie chladenia ION generation je revolučná technológia IonAir simulujúca prírodný proces ionizácie. Tá vo vnútri chladničky zničí maximálne množstvo škodlivých baktérií a mikroorganizmov. Rovnako si poradí aj so zápachom a silnou arómou niektorých potravín. Výsledkom je udržiavanie vhodnej mikroklímy pre jedlo a zachovanie jeho prirodzených hodnôt, chute a farby. IonAir technológiu dopĺňa ventilačný systém Multiflow 360°, ktorý aktívne vyrovnáva vlhkosť a teplotu vo vnútri chladničky.

Inteligentná chladnička

Nová generácia chladničiek ION generation prekvapí aj inteligenciou – ide o prvé chladničky so schopnosťou učiť sa. Elektronicky riadený senzorový systém AdaptTech zbiera a vyhodnocuje údaje o frekvencii otvárania dverí počas týždňa. Na základe toho reguluje riadenie teploty v chladničke. Tým nehrozí zahrievanie potravín a „teplotné šoky,“ ktoré vplývajú na čerstvosť potravín.

Prispôsobená individuálnym potrebám

Vývojári Gorenje, ktorí stáli pri zrode revolučnej generácie chladničiek ION generation, prichádzajú s ďalšími inováciami tohto úspešného radu. Unikátna funkcia ConvertActive umožňuje jednoduchým stlačením tlačidla premeniť v krátkom čase mrazničku na chladničku. Razom máte k dispozícii ďalších 85 litrov chladiaceho priestoru a dostatok miesta pre uloženie potravín pre väčšiu rodinnú oslavu alebo záhradnú párty.

Dnešní ľudia preferujú, okrem sviežosti a zdravia, tiež funkčnosť a jednoduchosť. Vyžadujú pohodlné ovládanie a flexibilné nastavovanie vnútorného priestoru chladničky tak, aby bol bez zvyšku využitý. Nechýbajú výsuvné sklenené police, ktoré udržia až 22 kg potravín. SimpleSlide princíp umožňuje ľahký posun políc vo dverách hore a dole, takže tam môžete umiestniť aj tie najväčšie fľaše. V rámci mrazničky uložíte jednoducho aj tie najväčšie kusy potravín do priestrannej zásuvky XXL SpaceBox. Do praktického multi-funkčného boxu môžete vkladať vajíčka, vákuovo uskladniť potraviny s ostrejšou arómou alebo v ňom môžete vyrábať ľad.

Špičkový dizajn

Okrem nadčasovej technickej výbave vynikajú chladničky gorenje svojím jedinečným vzhľadom. Napríklad chladnička NRKORA62 je výsledkom dlhoročnej spolupráce Gorenje a slávneho francúzskeho dizajnéra Ora-Ïto. Spája v sebe moderné funkcie simulujúce procesy prírody s originálnym dizajnom. Už na prvý pohľad je charakteristická svojím inovatívnym prevedením a netypickým konceptom. Chladnička s výraznou rukoväťou pre otváranie dvierok sa stane neprehliadnuteľnou ozdobou každej kuchyne. Môžete si vybrať medzi elegantnou čiernou alebo nadčasovou bielou farbou.

Pokiaľ vám viac vyhovujú čisté línie a prvotriedne materiály, odporúčame chladničku NRK62JSY2B z radu gorenje Simplicity. U spotrebičov rady Gorenje Simplicity je najpoužívanejšie a najpohodlnejšie nastavenie ihneď po ruke – prostredníctvom jediného gombíka. Moderné spotrebiče si pamätajú vaše osobné nastavenia a ponúkajú ich pri ďalšom použití.