Ako chutí Japonsko v hoteli Alexandria v Luhačoviciach

0
1174

Február v luxusnom ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hoteli v Kúpeľoch Luhačovice (Lázně Luhačovice), a. s., patrí tradične japonskej kuchyni. Pochúťky z Japonska budú dominovať aj tento rok počas februárových piatkov a sobôt. Majstri kuchári pripravia v tunajšej Francúzskej reštaurácii priamo pred očami návštevníkov japonské špeciality z čerstvých surovín a ponúknu ich hosťom. Vychutnajte si gastronomický zážitok v podobe tradičných japonských pokrmov, medziiným najznámejšieho japonského jedla sushi s použitím typických surovín ako sú krevety, sépie, chobotničky, morské riasy. Informovala o tom riaditeľka hotela Alexandria Miloslava Fialová.

,,Príďte si k nám pochutnať na týchto malých umeleckých dielach. V ponuke máme aj degustačné menu za cenu 330 Kč (cca 13 EUR), s kalíškom ryžového vína saké ako pozornosť. Degustačné menu zahŕňa Kimchi palacinku, polievku Sundae-Gukbap, sushi Nigiri Ebi (s krevetou), Maki Sake (s lososom), Higagako šalát s orientálnou zálievkou a ako dezert Kaki vo vanilkovom sirupe. Ochutnajte pestrofarebné pokrmy Japonska, ktoré je nielen krajinou vychádzajúceho slnka, ale aj krajinou originálnej gastronómie. Priamo pred očami vám pripravíme tradičné a obľúbené „SUSHI“. Termíny sú 5. – 6. 2., 12. – 13. 2., 19. – 20. 2., 26. – 27. 2. 2016. Povesť najchladnejšieho mesiaca v roku vylepší aj Svätý Valentín, ktorý zahreje nejedno srdce. U nás v Alexandrii si môžete vychutnať od piatku 12. do nedele 14. februára 2016. „Menu pre zaľúbených“. V marci si zas každý piatok až nedeľu spestríte svoj jedálniček o zdravé, vynikajúce a čerstvé „Špeciality z morských rýb,“ pozvala M. Fialová.

Príjemný zážitok vo Francúzskej reštaurácii môžete umocniť návštevou hotelového wellness centra v štýle starorímskych kúpeľov. Zážitkový bazén, whirlpool, Kneippov chodník, vyhrievané ležadlá a saunový svet sú to pravé pre načerpanie energie. Navyše pri konzumácii nad 300 Kč (cca 11 EUR) na osobu získavate zľavu 30 % na vstup do wellness centra.

Francúzska reštaurácia je pýchou hotela Alexandria. Výnimočné prostredie uspokojí aj náročných milovníkov dobrého jedla podávaného v noblesnom prostredí. Zároveň ponúka aj služby, ktoré sa dnes už veľmi nevidia. Prví hostia si mohli nevšednú atmosféru vychutnať už na konci 30. rokov minulého storočia. Pôvodný interiér na vás dýchne nevšednou eleganciou ako v čiernobielych predvojnových filmoch. Krištáľové lustre, zrkadlá, veľkoplošné originálne obrazy či interiérové doplnky potiahnuté pravým zlatom navodia slávnostnú atmosféru už pri vstupe. Poháre, príbory či látkové obrúsky na precízne prestretých stoloch dávajú tušiť, že tu na vás čaká nevšedný gastronomický zážitok. Neponáhľajte sa. Vyberajte z lákavej ponuky jedál a vín, započúvajte sa do decentnej hudby a nechajte si napríklad poradiť od dokonale oblečeného čašníka, alebo šéfkuchárky, ktorá vám rada odporučí jednotlivé kulinárske špeciality priamo pri stole. Okrem stálej ponuky sú vo Francúzskej reštaurácii pravidelne každý mesiac pripravované aj obľúbené gurmánske dni.

Francúzska reštaurácia právom patrí k tomu najlepšiemu, čo v Zlínsku nájdete a skutočný labužník by sem čas od času mal zavítať. Jedna vec si však zaslúži zdôrazniť. Je to vystupovanie čašníkov, ktorí dávajú vyniknúť špičkovej gastronómii a robia z Francúzskej reštaurácie výnimočný podnik. Tu skutočne čas strávený pri stole nie je strateným časom. Nechajte sa teda uniesť akumulovaným pôžitkom z atmosféry luxusného nadčasového prostredia aj výnimočných jedál.

Kúpele Luhačovice, a. s., aj hotel Alexandria bývajú často oceňované. Uspeli aj tento rok, keď v súťaži Veľká cena cestovného ruchu 2015/2016, v kategórii najlepší kúpeľný a wellness balíček, získali druhé miesto, tentoraz so svojím produktom „Vo víre tanca“. Tento pobyt sa radí k výnimočným produktom na českom trhu vzhľadom na obsah poskytovaných služieb. Bol zostavený tak, aby oslovil všetkých, ktorí sa počas wellness pobytu v hoteli Alexandria chcú zdokonaliť v spoločenskom alebo latinskom tanci. Dopyt po danom pobyte je podporený spoluprácou s profesionálnymi tanečníkmi Janom Onderom a Luciou Hunčárovou, ktorí výučbu povedú.

Kúpele Luhačovice sú to pravé miesto na výlety, zdravotné dovolenky, liečebné pobyty a oddych aj pre slovenských klientov. Slovenské hranice sú vzdialené iba 27 km, Trenčín 54 km a Bratislava 165 km. Pre slovenských návštevníkov sú tak Luhačovice rovnako dostupné ako slovenské kúpele. A to nielen vzdialenostne, ale aj finančne, či kultúrne. V roku 2015 navštívilo tieto kúpele približne 2000 slovenských klientov.