ADATA uvádza microSDHC/SDXC UHS-I U3 karty XPG a Premier Pro

0
1068

Spoločnosť ADATA® Technology, popredný výrobca vysoko výkonných modulov DRAM a výrobkov na báze NAND Flash, dnes uvádza nové pamäťové karty XPG a Premier Pro microSDHC/SDXC UHS-I U3 v kapacitách od 16 GB do 64 GB. Pre sériu XPG je charakteristický vysoký výkon a inak tomu nie je ani u novej pamäťovej karty. S rýchlosťou až 95 MB/s pre čítanie a 90 MB/s pre zápis, sa javí ako ideálne riešenie najmä pre objemné video súbory vo vysokom Ultra HD rozlíšení 4K. Model Premier Pro bol špeciálne vyvinutý pre použitie v náročnom prostredí napr. pre použitie v dash rekordéroch alebo v akčných kamerách. Pamäťové karty využívajú vysoko kvalitné MLC Flash čipy a spĺňajú náročné požiadavky na odolnosť voči vode, nárazom, alebo röntgenovým lúčom.

Najnovšie špecifikácie microSD 

Nové modely majú výkon UHS-I U3, čo je v súčasnej dobe najvyššia definícia štandardu SD Card Association, alebo SDA. Model XPG microSDHC/SDXC UHS-I U3 dosahuje rýchlosť čítania až 95MB za sekundu a dáta zapisuje rýchlosťou až 90MB za sekundu, čo predstavuje značné zvýšenie rýchlostí oproti predošlej generácii.

Ideálne pre prechod na Ultra HD 4K 

Séria XPG od ADATA sa etablovala ako produktová rodina s extrémnym výkonom pamätí a SSD pre stolné počítače a notebooky. Teraz sa rozširuje aj do segmentu SD kariet. Vďaka novým produktom UHS-I U3 si  teraz môžu používatelia smartfónov alebo tabletov užívať krásu a vytvárať Ultra HD 4K. Vyššie rozlíšenie videí však znamená aj väčšie súbory a vyššie nároky na výkon microSD, ktoré sa musia popasovať s prenosom objemnejších dát. Na 64GB kartu teraz môžete až hodinu Ultra HD 4K videa a viac ako 10.000 obrázkov zachytených kamerou smartfónu v rozlíšení 12-20MPx.

Vytvorené pre dynamické záznamy na cestách 

Karty Premier Pro microSDHC/SDXC UHS-I U3 boli navrhnuté pre použitie pri vysokej rýchlosti pohybu v zariadeniach ako sú napr. dash rekordéry v autách (tzv. „čierne skrinky“ – viď. nedávno uvedený ADATA RC 300), alebo pre rôzne akčné kamery. V rozlíšení Full HD 1080p, môžete na 64GB kartu uložiť až 560 minút videa, čo je dostatok času aj na záznam dlhšej jazdy autom alebo pre široké spektrum adrenalínových aktivít od lyžovania, cez vodné športy až po parašutizmus a paragliding.

Multi dimenzionálna spoľahlivosť 

Inžinieri ADATA vytvorili pamäťové karty, ktoré sú určené pre rozmanité prostredia a vydržia aj v extrémnych podmienkach. Tieto výrobky majú ochranné krytie triedy IPX7, čo znamená vodotesnosť v hĺbke 1 meter po dobu minimálne 30 minút. Sú skonštruované tak, aby odolávali tlaku, otrasom, vode, ohýbaniu a krúteniu a pod.. Keďže ide o výrobky určené pre cestovanie, sú tiež odolné voči röntgenovým lúčom a zariadeniam, ktoré sa používajú na kontrolu bezpečnosti napr. na letiskách alebo v múzeách. Karty sú testované pre použitie v širokom rozsahu teplôt od -25 až do 85 stupňov Celzia. Každá karta XPG a Premier Pro microSDHC/SDXC UHS-I U3 od ADATA má vysoko kvalitné MLC Flash pamäte pre dlhšiu životnosť a technológie pre opravu chýb zlepšujúcu integritu dát.