Velkopopovický Kozel ponúkne ojedinelé pivo, ktorým otvára na Slovensku celkom novú kategóriu osviežujúcich pív

0
1780

Pivovary Topvar otvárajú na Slovensku celkom novú kategóriu osviežujúcich pív, ktoré u nás zatiaľ patria k neprebádanej oblasti pivovarníctva. Už v máji predstavia novinku – Velkopopovický Kozel Extra svieži, 100% pivo vyrobené výlučne z prírodných surovín, z jačmenného sladu, chmeľu a vody. Jeho unikátnu osviežujúcu chuť a jemnú citrusovú vôňu mu dodáva nový druh chmeľu CITRA, ktorý doplnil tradične využívaný chmeľ z oblasti Ústí a Žatecka. Nebude preto vôbec sladký a vďaka chmeľu CITRAa prinesie osvieženie pre vyznávačov pravej pivnej chute. Už od druhej polovice mája sa bude čapovať v 500 pivných puboch po celom Slovensku a v obchodoch bude dostupné vo fľašiach a plechovkách.

Slovenský pivný trh obohatí novinka, ktorou je osviežujúce pivo Velkopopovický Kozel Extra svieži. „Tradičnú receptúru Velkopopovického Kozla sme obohatili o nový chmeľ CITRA, ktorý je veľmi mladou odrodou chmeľu a na Slovensku bol doteraz neznámy. Práve vďaka nemu si novinka, Velkopopovický Kozel Extra Svieži, zachováva vyváženú pivnú chuť s jemnými tónmi citrusov. Rád by som zdôraznil, že nejde o pivný mix, radler, ale o 100% pivo. Varí sa tradičným spôsobom z rovnakých surovín, ako ostatné pivá tejto značky, s pridaním už spomínaného chmeľu CITRA,“ priblížil novinku v Kozlovej rodine pív špecialista značky Martin Škopek.

Chmeľ CITRA je jednou z noviniek na medzinárodnom pivovarníckom poli, kde už žne svoje úspechy a podľa vyjadrení expertov ho čaká sľubná budúcnosť. Pivu dodáva sviežosť, ktorá sa chuťovo prejavuje ako zmes grapefruitu, limetky, liči a egrešu. Tieto nové tóny, rozoznateľné hneď po napití, následne strieda príjemná doznievajúca jemná horkosť.

  • Velkopopovický Kozel je značkou, ktorá má v portfóliu spoločnosti Pivovary Topvar svoje nezastupiteľné miesto. Patrí k značkám s najdynamickejším rastom na českom trhu, odkiaľ pochádza, ako aj na zahraničných trhoch. Na Slovensku patril v minulom roku medzi najpredávanejšie české značky.
  • Pýchou Velkopopovického Kozla je dôsledné dodržiavanie tradície jeho varenia. Používa chmeľ najlepšej českej kvality z oblasti Ústí a Žatecka, ktorý je u odborníkov cenený najmä pre svoj obsah typických horkých aromatických látok. Osobitosťou pri varení je tzv. dvojité chmelenie, vďaka čomu získava Kozel svoju typickú jemnú horkosť a vyváženú chmeľovú arómu.
  • Aktuálne informácie o aktivitách a projektoch podporovaných značkou Velkopopovický Kozel nájdete na internetových stránkach www.kozel.sk

foto:Pivovary Topvar