Bežecký festival v Bratislave a Košiciach prinesie stromy i rekord!

0
1120

Agentúra Quinta Essentia v spolupráci s mestami Bratislava a Košice organizuje druhý ročník letného Saguaro Run Festu. Tento rok sa podujatie uskutoční v dvoch mestách 8.6. v Košiciach na Alpinke a 22.6. v Bratislave na Železnej studničke. Ide o  športový festival s programom na celý deň. Dopoludnia sa zabavíte s celou rodinou, popoludní si môžete zabehať štafetu s kamarátmi, či kolegami alebo si podvečer zlepšíte svoj čas na 10 km. Pripravené sú rôzne atrakcie pre deti, trénerské a výživové poradenstvo, tlač diplomov a veľa ďalšieho. V kategórii „beh detí v kočíku“ spoločnými silami vytvoríme slovenský rekord! Navyše, za každého bežca vysadí generálny partner podujatia spoločnosť Lidl jeden strom. Na konci dňa tak bude spokojná celá rodina.

Program je spoločný pre obe mestá. Od 10:00 sú pripravené aktivity najmä pre deti všetkých vekových kategórií. Celodenný program odštartuje behom detí do 12 rokov. Ako druhý v poradí bude „funny“ pretek – beh detí v kočíku, bez obmedzenia veku dieťaťa či počtu ratolestí. Pri tomto behu sa nikto nebude čudovať, pokiaľ trať len rýchlo odkráčate. Na priebeh tejto disciplíny budú dohliadať aj komisári Knihy slovenských rekordov, spoločnými silami sa totiž pokúsime stanoviť latku národného rekordu čo najvyššie! Budú sa na slovenskom rekorde podieľať vo väčšej miere Východniari alebo Západniari? Účastnícky certifikát dostanú všetci účastníci.

Po 11. hodine si budú môcť deti vyskúšať svoju šikovnosť počas orientačného behu. Pri behoch detí do 5 rokov je povolený sprievod dospelej osoby. V čase od 10:00 do 13:00 bude možné zapojiť sa do osobitej súťaže – beh na mieste na 100 m bez obmedzenia veku a pohlavia. Pre účely tohto behu bude slúžiť známa hracia konzola.

Tímovou disciplínou bude štafeta 4-členných družstiev. Štyria bežci na štyri úseky. Dĺžka úsekov je cca 3 km. Preprava bežcov na odovzdávky štafety bude zabezpečená. Vyvrcholením programu bude hlavný beh na 5 a 10 km, v Bratislave aj polmaratón na značenej certifikovanej trati. Pre bežcov bude zabezpečené občerstvenie každých 5 km.

Presné kategórie a aktuálne informácie o Saguaro Run Feste nájdete na stránke www.behsity.sk.

On-line registrácia prebieha na stránke www.mojevent.sk. Každý bežec zaregistrovaný cez internet získa zadarmo tričko. Prezentácia bežcov na všetky behy začína o 8:00 hod a končí vždy 30 minút pred odštartovaním daného behu.

Partneri Run Festu zabezpečia bohatý program. V priebehu celého dňa agentúra Quinta Essentia zabezpečí atrakcie pre deti – nafukovacie bludisko, lezeckú stenu a iné. Pre deti budú zdarma sladkosti a ďalšie prekvapenia.

Generálny partner Saguaro Run Festu, spoločnosť Lidl Slovenská republika, zabezpečí vysadenie jedného stromu za každého registrovaného bežca! Stromy budú vysádzať Mestské lesy v Bratislave a Košiciach. Saguaro je zároveň partnerom pitného režimu a Lidl poskytuje aj hodnotné ceny pre prvých troch v každej kategórií. Víťaz v každej kategórii dospelých získa vodotesnú HD kameru!

Zabezpečená bude aj kyvadlová doprava. Sledujte aktuálne informácie na stránke www.behsity.sk. Zúčastnite sa, však beh si ty! Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Bratislava doc. RNDr. Milana Ftáčnika, Csc. a primátora mesta Košice MUDr. Richarda Rašiho, PhD., MPH.