Uveriteľná štruktúra textilu – na pohľad i dotyk

0
1051

Vďaka novým technológiám vznikol materiál, na prvý pohľad nerozoznateľný od kobercov. Kvalitný dizajnový vinyl verne imituje štruktúru textilu, a to nielen vizuálne, ale aj na dotyk. Podlahová krytina garantuje tradičný vzhľad textilného koberca, prináša však výhody moderného materiálu – vinylu.

Vinylová podlahová krytina značky 1FLOOR V5 s unikátnou imitáciou štruktúry textilu ponúka variabilnosť použitia, nielen v interiéri, ale aj v exteriéri. „Podlahová krytina sa ponúka v piatich rôznych konštrukčných prevedeniach, tak aby ju bolo možné použiť nielen v obytných miestnostiach, ale aj v kúpeľni alebo na terase. Docieliť tak možno jednotný vzhľad podlahy v celom dome či byte,“ vyzdvihuje Radomír Shromáždil obchodný riaditeľ spoločnosti KPP SK s.r.o., dovozca a predajca podlahových krytín 1FLOOR V5. Materiálové zloženie krytiny zaručuje vysokú odolnosť krytiny, ale zároveň hrejivý a príjemný povrch pri chôdzi na boso. Podlaha je nenáročná na údržbu a možno ju klásť aj na systémy podlahového vykurovania.

Hneď niekoľko výhod

Jedinečná textilná štruktúra vinylových podláh zaujme nielen na pohľad. Krytina je veľmi príjemná na dotyk, nech už sa po nej prejdete, alebo si na ňu ľahnete. Je tiež vysoko odolná proti nárazom. Ďalšou z výhod inovatívnych podláh je aj to, že vďaka zloženiu vinylu sa na podlahe nevytvára žiadna statická elektrina.

Údržba krytiny je veľmi jednoduchá, stačí ju pravidelne umývať prípravkom vhodným pre vinylové podlahy. Netreba sa báť rozliateho vína, škvŕn či mastnoty. Všetky nečistoty možno z povrchu ľahko odstrániť. „V porovnaní s klasickými kobercami, pri tejto vinylovej podlahe nehrozí ani nežiadúce zachytávanie pachov, napríklad cigaretového dymu,“ dodáva R. Shromáždil. Podlaha je antibakteriálna a vzhľadom na svoju štruktúru a spôsob údržby vylučuje výskyt baktérií a roztočov na jej povrchu.

Vinylová podlaha okrem iného dokonale tlmí zvuk. Pretože jej spodná vrstva je z korku. Podlaha je tak veľmi vhodná aj pre hotely, koncertné sály a iné miesta, kde je redukcia hluku vítaná.

Variabilnosť použitia

Vďaka variabilite konštrukcií sa vždy nájde vhodné riešenie aj pre priestory so zvýšenou vlhkosťou či nerovným podkladom (v dovolených odchýlkach pre kladenie plávajúcej podlahy). Vinylová podlaha 1FLOOR V5 je vhodná pre všetky typy miestností vrátane kúpeľní, kuchýň a detských izieb. Vyrába sa v týchto piatich prevedeniach:

  • v roliach šírky 2 m pre kladenie celoplošným lepením,
  • v dielcoch pre celoplošné lepenie,
  • na AQUA nosiči so zámkovým spojom (spôsob kladenia plávajúcej podlahy aj vo vlhkých priestoroch),
  • na AQUA nosiči s integrovanou protihlukovou podložkou a zámkovým spojom,
  • na HDF nosiči so zámkovým spojom pre spôsob kladenia plávajúcej podlahy.