V EÚ sa produkuje každý rok asi 2 milióny ton panenského olivového oleja. Vďaka elektrickému otriasaniu olív bude odteraz možné vylisovať ešte viac tohto starobylého zdroja antioxidantov, navyše s výhodami úspory energií.
Technológia OILPULSE „otriasa“ olivami pomocou elektrických impulzov, ktoré zväčšujú póry v membránach, čo zjednodušuje extrakciu oleja a zvyšuje objemy získané z rovnakého objemu suroviny. Táto technológia tiež umožňuje znížiť teplotu potrebnú pre aktuálnu etapu spracovania, čo zabezpečuje najlepšiu kvalitu panenského oleja, čo by malo tiež viesť k úsporám energií. Ak sa táto technológia ukáže ako realizovateľná pre komerčnú produkciu, mohla by sa dokonca aplikovať na mechanickú extrakciu jedlých olejov a olejov na výrobu bionafty. Projekt spája partnerov z priemyslu a výskumu z Nemecka, Talianska, Španielska a Turecka.