ST.NICOLAUS prináša na trh exkluzívnu edíciu ovocných destilátov

0
1302

ST.NICOLAUS prichádza na trh s exkluzívnou edíciou pravých ovocných destilátov výnimočnej kvality ST.NICOLAUS Exclusive Edition. Pod jedinečnú chuť nápojov ST.NICOLAUS Exclusive Edition sa podpísali dlhoročné skúsenosti a znalosti troch skvelých odborníkov, poctivý prístup a prvotriedne ovocie s bohatou chuťou.

U nás i vo svete stále rastie dopyt po kvalitných destilátoch, ktorých výnimočnú chuť a vôňu nedokáže napodobniť žiadna liehovina. Spoločnosť ST.NICOLAUS sa preto rozhodla rozšíriť svoj sortiment o produktový rad pravých ovocných destilátov, ST.NICOLAUS Exclusive Edition. V rámci uceleného inovatívneho produktového konceptu zákazníkom ponúkne vyše 20 exkluzívnych destilátov výnimočnej kvality, ktoré sú rozdelené do piatich produktových línií.

SPECIAL VARIETALovocné destiláty pripravené výlučne z jednej odrody ovocia

Slivovica Bystrická, Slivovica Stanley, Hruškovica Conference, Hruškovica Bosc Kobak, Višňovica z krajovej odrody

EXTRA DELICIOUSvybrané ovocné destiláty odležané na čerstvom alebo sušenom ovocí pre milovníkov sladších a jemnejších chutí

Slivovica a Marhuľovica odležaná na ovocí

GRAND VINTAGEnajlepšie slivovice z jednotlivých ročníkov vybrané degustačnou komisiou expertov

Slivovica ročníky 2013, 2014, 2015

MASTER SPECIALTYovocné destiláty vypálené z netradičných druhov ovocia

Bazovica, Dulovica, Oskorušovica, Višňovica z cigánskej višne, Hroznovica z muškátového hrozna

BARREL RESERVAdestiláty dozrievané v starostlivo vybraných drevených sudoch, ktoré dodávajú nápoju výnimočnú chuť i farbu

Slivovica z morušového a dubového suda, 5-ročná Slivovica, Marhuľovica z dubového a morušového suda, Čerešňovica z čerešňového suda

„Nadviazali sme na dlhoročnú tradíciu a know-how našej maďarskej pálenice vo Vásárosnamény a vytvorili sme exkluzívnu edíciu destilátov, ktoré uspokoja aj toho najnáročnejšieho spotrebiteľa. Tajomstvo lahodnej chuti sa začína starostlivým výberom tých najlepších odrôd ovocia, ktoré dozrievajú v úrodnej oblasti a ideálnych klimatických podmienkach blízko pálenice. Výroba je od začiatku až do konca v  rukách skúsených majstrov.“ hovorí Dušan Haruštiak, generálny riaditeľ ST.NICOLAUS.

NICOLAUS ako líder na trhu prišiel s inovatívnym prístupom, aby zákazníkovi ponúkol ovocné destiláty svetovej úrovne. Spojil slovensko-maďarskú tradíciu a prvotriednu surovinu s francúzskym remeselným umením a precíznosťou. Pod kvalitu a výnimočnú chuť ST.NICOLAUS Exclusive Edition sa podpísali traja výnimoční odborníci, ktorí si ctia tradície, no prinášajú aj nové trendy. Na výrobu ovocných destilátov od začiatku až do konca dozerá skúsený majster páleničiar Attila Csobolya. Mnohé destiláty pod jeho dohľadom získali viacero medzinárodných ocenení a o jeho majstrovstve svedčí aj členstvo v porotách významných súťaží pre destiláty. Pri destilácii exkluzívnej edície v ST. NICOLAUS využili tiež bohaté skúsenosti Patricka Brisseta, známeho francúzskeho producenta koňaku. Jeho rodina žije v  oblasti Cognac už od roku 1780 a odvtedy sa zoberá výrobou koňakov. Je vynikajúcim odborníkom na destiláciu a dozrievanie destilátov v sudoch. Jeho cenné rady sme využili hlavne pri produktovej línii Barrel Reserva. Tretím odborníkom je Gyula Szanyó, ktorý vyštudoval odbor inžinierstvo výroby destilátov na prestížnej Univerzite Mateja Corvina v Budapešti a zatiaľ ako jediný zo Slovenska získal titul Master Palinka Engineer. Jeho vedomosti a nadšenie pomáhajú spoločnosti prinášať na trh kvalitné destiláty z tých najlepších odrôd ovocia. Aktívne podporuje ambíciu ST.NICOLAUS skvalitniť kultúru podávania a vychutnávania ovocných destilátov na Slovensku s cieľom vytvoriť nezabudnuteľný gurmánsky a spoločenský zážitok.

Do rady Exclusive sa dostane len to najlepšie z našej pálenice z danej sezóny. Všetky destiláty priebežne posudzuje degustačná komisia zložená z odborníkov v oblasti destilácie. Destiláty Exclusive Edition sú vyrábané v menších množstvách, preto sú všetky fľaše ručne číslované.

Exkluzívna edícia ponúka veľmi pestrú škálu destilátov z 8 druhov ovocia, preto veríme, že si každý nájde svoj obľúbený produkt. Pre milovníkov tradičných destilátov odporúčame slivovice z radu Grand Vintage, tie najlepšie, ktoré boli v aktuálnej sezóne vyrobené v našej pálenici. Pre tých, ktorí radi skúšajú novinky, odporúčame líniu Barrel Reserva, ovocné destiláty dozrievané v drevených sudoch. Správny výber dreveného sudu a šťavnatého ovocia vytvára jedinečný destilát s prvkami elegancie a hodvábnej chute. Kto rád experimentuje a preferuje netradičné chute, určite si pochutí na bazovici, oskorušovici či dulovici z radu Master Specialty. “ hovorí Judit Šipekiová, brand manažér značky.

Exkluzivitu edície podčiarkuje aj trendový dizajn. Ovocné destiláty Exclusive Edition si našli domov v elegantnej čiernej vysokej a úzkej fľaši, s výnimkou destilátov, ktoré sú odležané na ovocí, tie najlepšie vyniknú v priehľadnej fľaši. Na etikete prevláda čierna a zlatá farba ako znak exkluzivity so symbolom ovocného stromu.   Nechýba ani podpis majstra páleničiara, číslo fliaš, pri vybraných produktových radách ročník. Jedinečnú chuť a vôňu chráni originálny korkový uzáver s medeným prstencom a vygravírovaným názvom Exclusive Edition.

Nová exkluzívna kolekcia ovocných destilátov má vlastný web s  e-shopom www.destilaty.sk a bude podporená v printových a online mediách. Produkty budú dostupné v prémiových reštauráciách, baroch a vo vybraných darčekových a špecializovaných predajniach.