Retro nabité najnovšími technológiami

0
1052

Gorenje Retro chladničky sú nadčasovým dizajnovým prvkom každej kuchyne, aj preto sú stále veľmi populárne. Ich charakteristickou črtou sú zaoblené hrany a hravé farby. Teraz sú tieto modely vybavené Ion Generation s pokročilou technológiou IonAir. Tieto moderné technológie vytvárajú v chladničke prirodzenú mikroklímu, vďaka ktorej zostávajú potraviny dlhšie čerstvé.

Legendárny dizajn

Retro chladničky sú ikonou domova. Sú spôsobom, ako vyjadriť osobnosť a životný štýl majiteľa, bez ohľadu na to, či ide o romantický, šik alebo funky štýl. Gorenje Retro Collection ponúka širokú škálu farieb a modelov pre každého. Šik chladničky sú k dispozícii v čiernej a bordovej farbe, romantické modely sú vo farbe kávy, šampanského a horkej čokolády a funky sú k dispozícii v oranžovej, zelenej, červenej a modrej. Všetky modely sú charakteristické zaoblenými hranami, typickými pre rok 1950, robustnou rukoväťou, veľkým logom Gorenje a moderným vnútrom chladničky. Avšak úchvatný vzhľad nie je všetko, čo tieto chladničky ponúkajú. Najnovšie sa môžu pochváliť pozoruhodnou technológiou IonAir, ktorá spomaľuje degeneračné procesy v potravinách.

Potraviny dlhšie čerstvé

Európske domácnosti sa zbavujú viac ako 79 kg potravín na osobu ročne, z ktorých väčšinu tvorí ovocie alebo zelenina. Spoločnosť Gorenje preto vyvinula platformu Ion Generations, ktorá v sebe kombinuje inteligentné technológie, užitočné funkcie a pokročilé užívateľské riešenia. Touto technológiou boli doteraz vybavené iba chladničky najnovšej generácie varenia, ale už sa ňou môžu pochváliť aj nové modely chladničiek Retro.

Chladničky z gorenje Retro Collection sa vyznačujú mimoriadne úspornou prevádzkou, nakoľko sú zaradené do energetickej triedy medzi A++ a A+++. Sú dostupné v troch prevedeniach, ktoré sa líšia aj konštrukčnou výškou. Najvyššou (189 cm) je kombinovaná chladnička s mrazničkou v spodnej časti. Menšiu výšku 173 cm dosahuje model s opačným usporiadaním chladiacej a mraziacej časti. Najnižšia – 154 cm vysoká – je jednodverová chladnička. Súčasťou vnútornej výbavy sú sklenené police a množstvo praktických detailov, napríklad držiak na fľaše alebo veľká úložná nádoba na zeleninu. K optimálnej kondícii uskladnených potravín prispievajú ďalšie inovatívne funkcie:

AdaptTech – inteligentný systém, ktorý zbiera a vyhodnocuje údaje o frekvencii otvárania dverí počas týždňa. Na základe toho reguluje riadenie teploty v chladničke. Jedlo tak ostáva čerstvé a bohaté na vitamíny.

IonAir s technológiou MULTIFLOW 360° – udržuje intenzívnu cirkuláciu ionizovaného vzduchu, ktorý napodobňuje prírodnú klímu a udržiava rovnomernú a konštantnú teplotu na každej polici.

NoFrost Plus – účinne bráni hromadeniu námrazy na potravinách a ľadu vo vnútri mrazničky.

CrispZone s HumidityControl – pomocou systému HumidityControl možno nastavovať úrovne vlhkosti vo vnútri zásuvky CrispZone. Ovocie a zelenina tak ostávajú dlhšie čerstvé a zachovávajú si svoje vitamíny.

ZeroZone – je priehradka ideálna na ukladanie rýb a mäsa pri ideálnej teplote okolo 0°C.

SuperCool – funkcia rýchleho chladenia sa ukáže ako obzvlášť vhodná po týždennom nákupe.

XtremeFreeze – zaisťuje dokonalé zmrazenie, a tak chráni všetky výživové hodnoty potravín aj po rozmrazení.

EcoMode – automaticky optimalizuje prevádzku chladničky pre úsporu energie počas dovolenky.