Radili ako efektívne vykurovať

0
1055

Spoločnosť Danfoss na tohtoročnom veľtrhu Aqua-therm Nitra prezentovala spôsoby, ako efektívne vykurovať. Reguláciou vykurovacej sústavy možno totiž znížiť náklady na vykurovanie až do výšky 46 %.

Počas medzinárodného odborného veľtrhu Aqua-therm Nitra sa predstavila spoločnosť Danfoss v stánku s novým vzhľadom. Výrazná červená farba stánku mala okoloidúcich upozorniť, že práve tu sa dozvedia viac o možnostiach, ako ušetriť na vykurovaní pomocou inovatívnych výrobkov. Na jednom mieste sa stretli systémy podlahového vykurovania, moderné termostatické hlavice, regulačné ventily i široká škála termokáblov určených na ochranu potrubí, striech i chodníkov.

Podlahové vykurovanie

Veľký záujem bol tradične o  systémy podlahového vykurovania DEVI spolu s dizajnovým termostatom na reguláciu podlahového vykurovania DEVIreg™ Touch. Elektrický podlahový vykurovací systém je obľúbený pre vysoký tepelný komfort za prijateľnú cenu. Netreba investovať do kotla, technickej miestnosti alebo plynovej prípojky. Prevádzkové náklady možno tiež udržiavať nízke, a to vďaka účinnému systému regulovania teploty. Teplota sa reguluje pomocou termostatu DEVIregTM Touch s moderným dizajnom a jednoduchým ovládaním. Vďaka dotykovému displeju patrí medzi najatraktívnejšie programovateľné regulátory na trhu. Použitý inteligentný časovač dokonca umožňuje ušetriť až o 20 % elektrickej energie viac.

Riešenia pre správcov bytových domov

Správcov bytových domov oslovil multifunkčný termostatický vyvažovací ventil MTCV, ktorý zabezpečuje rovnomernú distribúciu teplej úžitkovej vody v celom dome. Užívatelia tak majú teplú vodu okamžite a platby za jej ohrev môžu klesnúť až o 20 %.

Ďalšou možnosťou ako dosiahnuť úspory energií v novopostavených i rekonštruovaných bytových domoch sú nové bytové výmenníkové stanice Danfoss EvoFlat s kompletnou izoláciou pre decentralizované vykurovacie systémy. „Bytové stanice EvoFlat zaberajú málo miesta, zaručujú presné a spoľahlivé meranie i fakturáciu množstva tepla pre každú bytovú jednotku. Koncový zákazník môže individuálnym nastavením izbovej teploty znížiť spotrebu energie až o 30 %,“ povedal Dušan Lašák, area sales manager Danfoss.

Okamžité úspory vďaka výmene hlavíc 

Veľtrh opäť potvrdil, že regulácia vykurovania pomocou elektronických termostatických hlavíc, patrí medzi najjednoduchšie spôsoby úspor energie. Stačí vymeniť bežné radiátorové hlavice za elektronické radiátorové termostatické hlavice living by Danfoss. Týmto nenáročným úkonom môže spotrebiteľ ušetriť až 23 % využívanej energie. Výmenou starých manuálnych ventilov za nové výrobky living by Danfoss možno dosiahnuť ešte väčšie úspory, a to až do výšky 46 %.

S konceptom inteligentného domu sa do popredia dostáva bezdrôtový riadiaci systém Danfoss LinkTM CC, ktorý umožňuje regulovať vykurovanie vo viacerých miestnostiach. Na prvý pohľad zaujme nadčasovým dizajnom a inteligentným farebným dotykovým displejom. „Energiu využívate iba vtedy, keď ju skutočne potrebujete. Preto sa pomerne nízka investícia do inteligentných termostatických hlavíc a riadiacej jednotky rýchlo vráti,“ vysvetlil Ing. Lašák.

Praktické a spoľahlivé termokáble

Výhrevné elektrické termokáble sú skvelými spojencami počas zimy. Pomáhajú účinne chrániť potrubia pred popraskaním v dôsledku mínusových teplôt. Okrem toho rozpúšťajú sneh a ľad, čím zabezpečia bezpečný príchod domov. Možno ich dokonca inštalovať do žľabov na ploché a šikmé strechy, kde zabránia zamŕzaniu vody.