Prvá účinná zbraň na formaldehyd – zdravá sadrokartónová doska Activ’Air®

0
1040

Formaldehyd je najrozšírenejšia znečisťujúca látka v našich domácnostiach. Hoci je neviditeľná,  dokáže spôsobiť nemalé zdravotné problémy pri vdýchnutí, požití aj pri styku s pokožkou. Ako sa teda chrániť? Najnovšou zbraňou v boji proti formaldehydu je zdravá sadrokartónová doska s technológiou Activ’Air®, ktorá formaldehyd pohltí, rozloží, zabráni jeho spätnému vylučovaniu a tento proces čistenia ovzdušia funguje až 50 rokov.

Activ’Air® je inovatívne a trvalé riešenie na skvalitnenie ovzdušia doma či v kancelárii. Produkty s touto technológiou sa tešia veľkému úspechu v mnohých krajinách Európy a vďaka spoločnosti Rigips sú sadrokartónové dosky a kazetové podhľady s technológiou Activ’Air® dostupné už aj na Slovensku. Zdravá doska Activ’Air® zredukuje obsah formaldehydu vo vnútornom prostredí až o 70%. Vďaka použitému bielemu papieru je ľahko rozpoznateľná od ostatných sadrokartónových dosiek a svoju jedinečnú schopnosť nestráca ani po bežnej povrchovej úprave (nátery, tapety, stierky).

Activ’Air® pôsobí v 3 krokoch:

  1. Pohltí voľne prchavé látky, ako napríklad formaldehyd.
  2. Rozloží ich na neškodné látky.
  3. Zabráni spätnému vylučovaniu látok do prostredia.

„Produkty s technológiou Activ’Air® sú vhodné predovšetkým do detských izieb, spální, kancelárií, zdravotníckych zariadení a škôlok, jednoducho všade tam, kde sa kladú vyššie nároky na kvalitu ovzdušia,“ vysvetľuje Ing. Róbert Vinca, produktový manažér zo spoločnosti Rigips.

Na rozdiel od bežných stavebných materiálov, zdravé dosky Activ’Air® aktívne zlepšujú obytný či pracovný priestor. Nevyžadujú žiadne špeciálne náradie ani skúsenosti, možno ich použiť na všetky typy konštrukcií, kde sa používajú aj bežné sadrokartónové dosky. Najvhodnejšie konštrukcie sú priečky, podhľady a predsadené steny.

Activ’Air® ako výsledok dlhoročného výskumu

Účinnosť procesu Activ’Air® bola preukázaná nezávislými laboratóriami Eurofins, ktoré potvrdili, že Activ’Air® trvalo odstraňuje tri štvrtiny škodlivých látok v ovzduší, nestráca účinnosť ani po úprave povrchu maľovaním alebo tapetovaním bežnými materiálmi, nevylučuje spätne škodlivé látky a čistí ovzdušie v interiéri až 50 rokov.