Pravé kúpele sa predstavia v novom lesku už 24.septembra

0
1228

Najobľúbenejší termálny bazén Sina a odpočiváreň Hammam opäť otvárajú svoje brány už 24. septembra 2014. Po prvýkrát sa tak po svojej rozsiahlej rekonštrukcii, ktorá trvala od 1.3.2014 do 22.9.2014, verejnosti sprístupní termálny bazén Sina v novej, modernizovanej podobe.

Kúpele Trenčianske Teplice rekonštrukciou reagovali na nároky svojich klientov s cieľom ponúknuť im maximálny komfort pravých kúpeľov.

„Spokojnosť našich klientov je vždy na prvom mieste. Rekonštrukcia vnútorných priestorov nadväzovala na zrekonštruovanie strešnej krytiny pavilónu. V tejto druhej fáze rekonštrukčných prác sme sa zamerali  na vnútorné vybavenie budovy, pre  zvýšenie komfortu a celkového estetického dojmu pravých kúpeľov“ hovorí  generálna riaditeľka kúpeľov Ing. Andrea Puskailer. Pri rekonštrukčných prácach sa dbalo na celkovú šetrnosť stavebných prác, ktoré sme realizovali tak, aby si náš najväčší poklad- prírodný termálny prameň, zachoval svoju 100% čistotu a výnimočné minerálne zloženie.“ dodáva generálna riaditeľka Kúpeľov Trenčianske Teplice.

Počas uplynulých mesiacov sa zrealizovali viaceré zásadné stavebné úpravy, akými boli stabilizácia obvodových nosných múrov pomocou mikropilót, kompletná výmena obkladov v bazénovej časti a akumulácii, výmena inžinierskych sieti zahŕňajúca vodu, elektro a kúrenie, povrchové úpravy stien, stropov a podláh a kompletná výmena rozvodov termálnej vody do vaňového oddelenia. Nezabúdalo sa ani na doplnkové úpravy priestorov pre maximálnu pohodu kúpeľných hostí- v rámci rekonštrukcie sa myslelo aj na modernizáciu priestorov pre masáže a oddych a ozvučenie lôžkovej časti.

Bazén Sina sa radí medzi najvzácnejšie kúpeľné termálne bazény na Slovensku, pretože ako jediný ponúka kúpeľ v takzvanom zrkadlisku – t. j. s termálny prameň vyviera do bazénu priamo z prírodného termálneho zdroja pod úrovňou bazéna. Termálna voda si tak zachováva pôvodné, plnohodnotné liečivé zloženie bohaté na minerálne látky, a s priemernou teplotou až 39°Cje ideálna pre všetkých, ktorí obľubujú horúce kúpele. Liečivá termálna voda kúpeľov svojim výnimočným zložením  uvoľňuje svalové napätie a pôsobí na všetky bolestivé stavy pohybového aparátu – najmä kĺbov a chrbtice. Zlepšuje tiež kvalitu pokožky a je ideálnym riešením na relaxáciu a regeneráciu organizmu, ako aj prevenciou pred vznikom chorôb.

Znovuotvorenie novej podoby priestorov najväčšej atrakcie kúpeľov- komplexu Hammam a termálneho zrkadliska Sina, pripadlo symbolicky na sté výročie smrti Ifigénie, vnučky viedenského finačníka Juraja Sinu, ktorý v roku 1835 kúpele kúpil, prebudoval a dal im pečať pravých kúpeľov svoje doby. No bola to práve Ifigénia, ktorá nechala v roku 1888 pristaviť k zrkadlisku Sina najvzácnejší historický skvost kúpeľov- Hammam v orientálnom maurskom slohu.