Odštartovala najväčšia realitná konferencia NARKS

0
1305

V piatok 28. 11. 2014 sa v Bratislave konala najväčšia realitná konferencia na Slovensku, ktorú organizuje Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska (NARKS). Hlavným mottom konferencie je „Spájame profesionálov v realitách“. V tomto duchu na konferencii vystúpilo široké spektrum odborníkov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Na konferencii prisľúbilo účasť viac ako 420 realitných expertov, finančných sprostredkovateľov, developerov, médií a ostatných profesionálov z oblasti realít.

Na konferencii NARKS 2014 sa zúčastnili okrem členov NARKS aj kancelárie realitnej siete RE/MAX Slovakia, Directreal či iných asociácií na Slovensku s cieľom deklarovať spoločný zámer – poskytovať kvalitné služieb, štandardy a zhodnúť sa na kľúčových otázkach realitného trhu.

Na slovenskom trhu doposiaľ absentovala realitná konferencia, ktorá by v jeden deň na jednom mieste sprostredkovala najnovšie poznatky, rady a trendy z oblasti realitného trhu. Jeden z hlavných panelov konferencie bol venovaný legislatíve na tému Ako dosiahnuť vyššiu kvalitu v realitných službách?

„Cieľom tejto realitnej konferencie je môcť zadefinovať pravidlá a parametre realitného trhu.

Práve toto by sme chceli dosiahnuť vďaka jednej kolektívnej pracovnej skupine, ktorá je spoločným hlasom všetkých subjektov na realitnom trhu. Potvrdilo sa, že realitný trh dokáže byť v zásadných otázkach jednotný a riešenie je akceptovateľné pre široký okruh účastníkov trhu. Tie budú platné pre všetkých, nakoľko existuje zhoda v tom, že majú byť definované zákonom a nielen internými pravidlami pre jednotlivé subjekty na trhu. Tak chceme vytvoriť účinný, transparentný a dostupný proces certifikácie pre realitných maklérov, ako aj pre realitné kancelárie,“ uviedol Ján Pálenčár, Prezident NARKS.

NARKS vyvíja aktivity aj v oblasti kvalitatívneho prieskumu medzi realitnými kanceláriami formou mystery shoppingu. Na základe tohto nezávislého prieskumu prostredníctvom profesionálnej agentúry AKO s.r.o., je možné potvrdiť aj kvalitatívny rozdiel medzi členmi a nečlenmi NARKS.

Tento deň vyvrcholí spoločenským galavečerom, ktorý reprezentuje unikátnu networkingovú príležitosť pre všetkých realitných maklérov, majiteľov realitných kancelárií ako aj ostatných expertov, ktorý pracujú v oblasti realít. Na galavečeri ohlásilo účasť viac ako 300 hostí.

O NARKS

Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska (NARKS) je nezávislá a demokratická organizácia spájajúca profesionálov na slovenskom realitnom trhu. Od roku 1992 buduje komunitu v oblasti realít a reprezentuje slovenský realitný trh v zahraničí. Je členom Európskej konfederácie obchodníkov s nehnuteľnosťami (CEI) a partnerom National Association of Realtors (NAR).

Hlavným cieľom NARKS je dlhodobá prosperita a integrácia slovenských realitných maklérov. Podporujú ich záujmy a zároveň neustále zlepšujú kvalitu služieb, ktoré poskytujú. Tvorením a redizajnom štandardov pre efektívnejšie a etickejšie praktiky pri obchodovaní s nehnuteľnosťami chránia zákazníkov a majiteľov nehnuteľností. Víziou NARKS je vystupovať voči štátu ako relevantný zástupca všetkých odborníkov na trhu s realitami a participovať na legislatívnom procese.

Predstavitelia NARKS poskytujú médiám a inštitúciám stanoviská o realitnom trhu, zabezpečujú ucelený systém školení, vďaka ktorému umožňujú svojim členom a ich maklérom profesionálne rásť. Pre svojich členov tiež vytvorili funkčný zľavový systém na služby a tovary pre realitné kancelárie a maklérov. Poskytujú prístup k cenovým mapám nehnuteľností a participujú pri ich tvorbe (www.cmn.sk). Viac o organizácii NARKS sa dozviete na ich stránke www.narks.sk.