Oáza chládku v byte a rodinnom dome

0
1165

Počas horúcich letných dní sú vykúpením neraz až príjemnešie večerné teploty, preto radi vyhľadávame chládok či zátišie stromov. Ako najlepší úkryt pred prudkými slnečnými lúčmi nám však v sparnom lete slúži práve náš príbytok. Ako si však leto a vysoké teploty vychutnať? Nepochybne dokonalým riešením je posedenie na terasách a balkónoch, v príjemnom prostredí voňavých a rozkvitnutých kvetov či byliniek. Letné dni a večery sú tak razom príjemnejšie, pričom terasové riešenia sa stávajú dokonalým miestom na oddych a relax počas leta.

Priestranné terasy

Ste majiteľmi vytúženého rodinného domu, alebo víkendovej chatky? Letné dni vám tak určite spríjemní každá minúta strávená na prekrásnej priestrannej terase. Nie je totiž nič krajšie, ako príjemne strávený čas na peknom mieste. Terasy a balkóny ním jednoznačne sú.

Správny výber terasových alebo balkónových dverí však môže byť náročnejší vzhľadom na široké spektrum možností výberu. Pri prvotnom zámere a selekcii dverí na terasy či balkóny je nutné mať na pamäti okrem prijateľnej ceny rovnako aj materiálové zloženie, špecifikáciu výplní a životnosť. Energeticky úsporné terasové dvere HSTPSK predstavujú dôležitú šúčasť ponuky spoločnosti OKNOPLAST v oblasti plastových a hliníkových výplní stavebných otvorov, určených pre rodinné domy.

„Rozmanité tvary profilov umožňujú vytvorenie štíhlych a pevných konštrukcií, čo v kombinácii s veľkým výberom farebných odtieňov v štandardnej palete a možnosťou uplatnenia atypických skiel umožňuje zrealizovanie nenapodobiteľných architektonických predstáv,“ uviedol Juraj Koudela, obchodný riaditeľ spoločnosti OKNOPLAST pre Slovensko a Českú republiku.

Jedinečným komponentom, ktorým sa terasové dvere vyznačujú, je izolačné zasklenie so zvýšenými tepelnoizolačnými vlastnosťami, ktoré súčasne eliminuje nepríjemný tmavý odraz a rovnako i „efekt špinavých záclon“.

Ďalšími praktickými doplnkami štandardného vybavenia terasových riešení sú napríklad:

  • Praktické striešky, ktoré zároveň plnia úlohu dodatočnej dekorácie fasády domu
  • Možnosť montáže výkladu s automatickými dverami, napríklad pre osoby s obmedzenými pohybovými možnosťami

Odborná montáž a dokonalé „priľnutie“ terasových a balkónových dverí sú následne dôležitým aspektom spokojnosti a dlhoročného využívania dverí.           

Zátišie kľudu a plnohodnotného relaxu

Možnosť využitia terás a balkónov sa najmä v horúcich letných dňoch stáva skutočným synonymom uvoľnenia a odpočinku. Obohaťte svoje balkóny napríklad aj o štýlové a obľúbené rolety a užívajte si ešte väčší pokoj a súkromie. Budete prekvapení, koľko radosti a príjemných chvíľ si užijete pri posedení so svojimi blízkymi.