Nové jarné menu v Sheratone ponúkne nielen svieže šaláty, ale aj šťavnatý teľací steak

0
929

Spolu s príjemným jarným počasím prichádza ten správny čas na zmenu jedálnička a využitie sviežich ingrediencií. Jarné menu, to sú ľahšie jedlá, čerstvé šaláty, zelenina a spolu s jahodami aj ďalšie sezónne ovocie. V novom jarnom menu reštaurácie Brasserie Anjou v Sheraton Bratislava Hotel nájdete okrem pestrofarebných šalátov aj kvalitný šťavnatý teľací steak rib eye.

„Jar mám veľmi rád. Nielen v prírode, ale aj v kuchyni. Po ťažších zimných jedlách začíname s prípravou tých ľahších a zdravších. Na začiatku jari však ešte mnoho ingrediencií nie je k dispozícii. V apríli začíname šalátmi, reďkovkami, jarnou cibuľkou, v júni pridávame ovocie, napríklad jahody, višne, čerešne a stále vzácnejší egreš,“ hovorí šéfkuchár Tomáš Opletal. Aj keď v dnešnej dobe je možné niektoré druhy jarnej zeleniny a ovocia kúpiť počas celého roka, nie vždy podľa neho chutia tak, ako by mali.

V novom jarnom menu si prídu na svoje milovníci zeleniny, pretože si budú môcť pochutiť na pestrých šalátoch alebo hráškovom rizote so syrom s medvedím cesnakom. Kulinárskou špecialitou sú určite dusené zelené mušle. Tí, čo obľubujú kvalitné mäso, si môžu dopriať teľací steak rib eye. Ako sladkú bodku na záver si šéfkuchár Tomáš Opletal pripravil jahodovú roládu s rebarborou a bielou čokoládou.

foto: Sheraton Bratislava Hotel