Nakupujte pre svoje dieťa rýchlo a pohodlne

0
1306

Nakúpiť online všetko to, čo potrebujeme, je naozaj pohodlné. Slováci si na online nakupovanie tovaru bežnej spotreby zvykajú. Výnimkou nie sú ani mamičky, ktoré tak môžu pre svoje dieťatko nakúpiť všetko z pohodlia domova.

Bratislava 9. augusta – Materská dovolenka nebýva často pre mamičky relaxom. Naopak, starostlivosť o potomkov si vyžaduje neustálu pozornosť, mamy preto hľadajú malé zlepšováky, ako si život zjednodušiť. Práve preto je nakupovanie online pre mamičky ideálne – šetrí im čas, energiu a často aj peniaze. „Detský sortiment patrí medzi najobľúbenejšie kategórie online nákupov a jej obľúbenosť stále rastie – pri porovnaní posledných dvoch rokov ide až o tretinový nárast,“ vysvetlil šéf Heureky Tomáš Braverman. Mamy sa naučili nakupovať online a porovnávať ceny – tak, aby nakúpili to najlepšie pre svojho potomka za najlepšie ceny.

Detský sortiment je k dispozícii online nielen v špecializovaných obchodoch, ale aj vo veľkých obchodných domoch. Mamičky si tak dnes môžu vyberať z množstva jednotlivých tovarov a nájsť pre svoje dieťa potrebné vybavenie. Ponuka je veľká a mamy môžu na internete nájsť všetko potrebné. „Nárast nákupov detského tovaru možno vysvetliť aktivitou mamičiek na internete. Nakupovať online je lacné, pohodlné a rýchle, navyše nemusia nákup ťahať domov. Mamičky patria aj do skupiny zákazníkov, ktorí sa aktívne riadia recenziami,“ vysvetľuje Braverman. S porovnávačom cien Heureka.sk môže byť nakupovanie oveľa jednoduchšie. Porovnávač vyhľadá konkrétny typ sortimentu a ponúkne možné cenové varianty v dostupných online obchodoch.

Podľa aktuálneho rebríčka Heureka.sk sa do päťdesiatky najobľúbenejších detských tovarov dostali rôzne druhy sortimentu, a to napríklad plienky, detské autosedačky, kočíky či odsávačky. Sortiment orientovaný na detského spotrebiteľa je naozaj široký. Ako dodáva šéf Heureky, až 11 % z tejto kategórie tvoria plienky a 10 % detské výživy, ktoré mamičky často nakupujú online. Vďaka tomuto rýchlemu nákupu ich majú doma už na druhý deň. Vyhľadávaným tovarom sú aj detské hry, populárnou hračkou aj naďalej zostáva LEGO. Okrem toho vzrástol medziročne dvojnásobne aj predaj kartových hier a až trojnásobne predaj stolných hier.