Medzinárodne uznávaný pouličný výtvarník James Reka vytvoril novú umeleckú edíciu reproduktorov Ultimate Ears

0
900

Spoločnosť Ultimate Ears oznámila novú umeleckú edíciu mobilného reproduktoru UE BOOM 2 Lost Time Limited Edition s dizajnom od renomovaného austrálskeho pouličného výtvarníka Jamesa Reka. Ten pokryl reproduktor UE BOOM 2 Lost Time Limited Edition súčasnými abstraktnými tvarmi a jasnými výraznými farbami s čistými líniami, ktoré vyjadrujú okamžiky stratené v čase a momenty reflexie.

Reka sa necháva inšpirovať pop kultúrou, komiksami a ilustráciami. Vyše desať rokov strávil vypilovaním svojej emblematickej estetiky po rôznych podchodoch a železničných tratiach vnútorného predmestia Melbourne. Je známy svojim čistým a rozpoznateľným štýlom, ktorý je fúziou „vysokého“ a „nízkeho“ umenia, a schopnosťou striedať výrazové prostriedky i lokácie, pričom jeho umelecké výtvory možno nájsť v uliciach Japonska, Paríža, Brooklynu a Berlína, ale tiež na samostatných výstavách výtvarníkov po celom svete alebo v stálej zbierke austrálskej Národnej galérie – teraz dokonca aj na vonkajšej podobe reproduktoru UE BOOM 2.

„James Reka neustále posúva definíciu toho, čo je pouličné umenie a kde žije,“ povedala Charlotte Johs, generálna riaditeľka spoločnosti Ultimate Ears. „Spoločnosť Ultimate Ears je presvedčená, že by nemali byť žiadne hranice medzi tým, kde môže byť k videniu výtvarné umenie a počuť hudba. Mali sme šťastie, že môžeme spolupracovať s umelcom, ktorý túto našu filozofiu zdieľa.“

Spoločnosť UE neustále pracuje na novom vnímaní možností, ako môžu používatelia mať produkty prispôsobené svojmu štýlu. Rodina reproduktorov UE bola od samotného počiatku vytvorené s textilným poťahom, ktorý umožnil už vytvoriť viac ako 50 umeleckých a zákazníckych edícií týchto reproduktorov. Vďaka prizvaniu výtvarníkov, ktorí vytvárajú špeciálne limitované umelecké série, tvorí spoločnosť UE prirodzený súzvuk medzi hudbou a výtvarným umením tým, že do sveta uvádza produkty, ktoré sú ich vzájomným prepojením.

„Špeciálna limitovaná edícia reproduktorov UE BOOM 2 Lost Time odkazuje na zlomové okamihy sebareflexie, ktorá mi pripomína, ako stratení v čase sa môžeme cítiť,“ povedal James Reka. „Podobne aj hudba môže poskytovať únik, ktorý nám umožňuje transcendovať v čase a priestore,  vďaka čomu je moja spolupráca so značkou Ultimate Ears prirodzeným spojením oboch.“

Cena a dostupnosť

Očakáva sa, že obmedzené množstvo reproduktorov UE BOOM 2 Lost Time Edition bude k dispozícii v Severnej Amerike, Austrálii a vybraných krajinách Európy od apríla 2016 za odporúčanú maloobchodnú cenu 199 €. Podrobnejšie informácie môžete získať na adrese www.ultimateears.com. Ak sa chcete dozvedieť viac o Jamesovi Rekovi, navštívte prosím stránky na adrese rekaone.com.

O Jamesovi Rekovi

James Reka je mladý súčasný austrálsky výtvarník zameraný na graffiti a pouličné umenie, ktorý žije v Berlíne. Korene jeho tvorby siahajú do uličiek podchodov a železničných tratí vnútorného predmestia Melbourne, kde cez desať rokov piloval svoju – teraz emblematickú – estetiku výtvarného prejavu. Diela Jamesa Reky sa stala reprezentatívnymi, pokiaľ ide o počiatky nového štýlu pouličného výtvarného umenia: čistého a jedinečného – a nie nutne len „na ulici“. Jeho myseľ plodí surrealistické a abstraktné výtvory, ktoré komunikujú prostredníctvom silných línií, dynamického pohybu a odvážnych farieb. Vďaka vplyvom pop kultúry, komiksov a ilustrácií vošiel štýl Jamesa Reky do povedomia svojou fúziou „vysokého“ a „nízkeho“ umenia a predstavuje paradox medzi dizajnom ostrých tvarov a graffiti v kombinácii s intenzívnym prejavom a maľovaním pomocou sprejov.