Letné Mattoni kokteily – to pravé osvieženie počas horúcich dní

0
1175

Sú svieže, nápadité, majú málo kalórií a žiaden alkohol – Mattoni kokteily, ktoré sa ideálne hodia na letnú party v záhrade či grilovanie s rodinou. Skúste si ich namiešať aj sami doma a určite neoľutujete.
Horúce letné dni sú ako stvorené na záhradné oslavy, posedenia s priateľmi či grilovanie s rodinou. Teploty stúpajú, a preto dbajte nielen na zábavu, ale aj dostatočný pitný režim. Osviežte sa minerálnou vodou Mattoni s vyváženým obsahom minerálom, ktorá zaženie smäd a dodá telu teplom stratené minerálne látky. Mattoni je aj nedeliteľnou súčasťou nealko kokteilov. Je stredne mineralizovaná s vyváženým obsahom minerálov, ktoré jej dodávajú lahodnú chuť.  Vďaka tomu neprebíja chuť ostatných surovín v kokteile, ale príjemne ich dopĺňa a podporuje. Mattoni nealkoholické kokteily si môžete pripraviť aj sami doma.

„S pomocou niekoľkých bežne dostupných ingrediencií môžete pre svojich priateľov vytvoriť miešané drinky aj v domácom prostredí,“ hovorí barman Peter Pravotiak, víťaz medzinárodných majstrovstiev sveta v miešaní nealkoholických kokteilov Mattoni Grand Drink 2011.

Letné duo, ktorému neodoláte

BBQ Surprise

Suroviny:
100 g červeného vodného melónu
1 vetvičku rozmarínu
pár kvapiek Tabasca (podľa chuti)
Mattoni grepová

Postup:
Melón nakrájajte na kocky, odstráňte kôstky. Pokvapkajte tabascom a dajte do pohára. Zasypte ľadom a dolejte Mattoni s príchuťou grepu. Dozdobte vetvičkou rozmarínu.

Mattoni s príchuťou grep
1,5 l odporúčaná cena 0,79 EUR
0,75 l odporúčaná cena 0,65 EUR
0,5 l odporúčaná cena 0,55 EUR

Mat-tropicana

Suroviny:
5 tenkých trojuholníkov ananásu
5 lístkov mäty
lyžička trstinového cukru
10 cl Mattoni citrón

Postup:
Ananás nakrájajte na tenké plátky/trojuholníky, preložte lístkami mäty a posypte trstinovým cukrom. Nechajte polhodinu odležať a dajte do pohára, zasypte ľadom a dolejte Mattoni.

Mattoni perlivá s príchuťou citrón
1,5 l odporúčaná cena 0,79 EUR
0,75 l odporúčaná cena 0,65 EUR
0,5 l odporúčaná cena 0,55 EUR