Kúpele Luhačovice opäť pripravili LUHAČOVICE V TANCI

0
948

V tomto roku sa Luhačovice opäť ocitnú vo víre tanca. Akciová spoločnosť Kúpele Luhačovice v pondelok 25. apríla nadviaže na minuloročný úspech prvého ročníka projektu Luhačovice v tanci, venovanému Medzinárodnému dňu tanca. Tanečný program zahŕňa premietanie filmov s tanečnou tematikou, výstavu slovenského fotografa Jozefa Lomnického Okamih pohybu a vynikajúce divadelné predstavenie divadla Ungelt Šesť tanečných hodín v šiestich týždňoch s Chantal Poullain a Pavlom Křížom v hlavných úlohách. V night clube Spa & Wellness hotela Alexandria prebehnú dve Tančiarne s ukážkami Dance Studia Starlight a Okrášľovacieho spolku Calma. Informoval o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný riaditeľ Kúpeľov Luhačovice, a. s.

„Kúpele Luhačovice prichádzajú najnovšie s ponukou tematického pobytu Vo víre tanca, ktorý hosťom ponúka kurz spoločenských tancov s Janom Onderom a Luciou Hunčárovou. Kurzy sú určené ako tanečným párom, tak samotným dámam bez tanečného partnera. Tento produkt, o ktorý je veľký záujem, získal 2. miesto v časti Najlepší kúpeľný a wellness balíček na veľtrhu GO & Regiontour – Veľká cena cestovného ruchu. Novinkou je tiež tanečný spoločenský večer (30. apríla, Spoločenský dom) s názvom Tanečné plesanie za účasti Jána Ondera, Lucie Hunčárovej a Dany Batulkovej, ktorí sa postarajú o spestrenie večerného programu ukážkami spoločenských tancov. Počas večera budú tiež odovzdané Certifikáty absolventom tanečných kurzov pobytu Vo víre tanca,“ povedal J. Dědek.

Dodal, že týždenný program vyvrcholí 1. mája na Kúpeľnom námestí prehliadkou Roztancovaná kolonáda. Na javisku sa predstaví 150 účinkujúcich z 19 tanečných klubov, škôl, záujmových krúžkov a folklórnych súborov. Tanečníci všetkých vekových kategórií vystúpia s najrôznejšími žánrovými programami. Návštevníci Luhačovíc sa môžu tešiť na tance ľudové, spoločenské, moderné, orientálne aj country a swing.

V dňoch 6. – 8. mája začína v Kúpeľoch Luhačovice kúpeľná sezóna slávnostným trojdňovým programom Otváraním prameňov, ktorý vyvrcholí v nedeľu 8. mája posvätením luhačovických prameňov. Ťahákom slávnostného zahájenia sezóny je 6. mája vystúpenie speváčky Lucie Bílej za klavírneho sprievodu Petra Maláska v sále Rondo v Mědka Elektra.

V Kúpeľnom divadle pripravujú na leto celý rad relácií tak z dramatického, ako i hudobného žánru, ku ktorým patrí aj prestížny Festival Janáček a Luhačovice. Tohtoročný jubilejný 25. ročník (11. 7. – 15. 7.) zaháji Janáčkova opera Jej pastorkyňa, ktorú uvedie 11. 7. na Kúpeľnom námestí pod taktovkou dirigenta Petra Šumníka operný súbor, spevácky zbor, orchester a balet Sliezskeho divadla Opava.

Veľkej pozornosti a obľúbenosti sa tiež teší Akadémia Václava Hudečka, ktorá tento rok vstúpi do svojho 20. ročníka (1. – 12. 8.). Na otváracom koncerte vystúpi držiteľka ceny Thálie v roku 2007 sopranistka Anda-Louise Bogza. Svojich stálych priaznivcov má prehliadka komornej divadelnej tvorby Divadelné Luhačovice, ktorej kmotrom tento rok bude herec Roman Zach. Termín prehliadky je od 21. do 27. augusta.

Stále miesto v Luhačoviciach má tiež rezbárske sympózium Krása v dreve ukrytá, ktorého termín bude od 6. do 11. júna. Téma pre tento rok je „Chvíle pre odpočinok“. Svoju účasť prisľúbili Martin Bořuta, Martin Cigánek, Petr Eschler, Peter Krajíček, Zdeněk Matyáš a Michal s Miroslavom Trnovským zo Slovenska.

Predĺžený víkend od 16. do 18. júna bude už po štvrtý raz patriť Luhačovickému divadelnému stretnutiu, pri ktorom sa predstavia tri amatérske divadelné súbory, ktoré získali rad ocenení- Divadelný súbor Masarykovho gymnázia Vsetín, slovenské Divadlo na hambálku z Malaciek a Divadelný súbor Mrsťa Prsťa z Kouřimi .

Od 7. do 10. septembra rozoznie Luhačovice krásna a mäkká slovenčina pri 4. ročníku Dní slovenskej kultúry, pri ktorom sa predstaví ako slovenské divadlo, tak aj folklórny súbor alebo swingový orchester Fats Jazz Band.

Príjemnú atmosféru a odpočinok nájdu hostia pri kolonádnych koncertoch, ktoré rozoznievajú v letnom období Kúpeľné námestie a ich súčasťou bude aj koncert Hudby Hradnej stráže a Polície ČR s ukážkou vystúpenia čestnej jednotky Hradnej stráže (23. 6.)