Katka mi vždy povie: Je to v pohode, poď. Tak skočím

0
1359

Sú ako jing a jang. Jedna hovorí, druhá mlčí. Jedna skáče, druhá ju chytá. Akrobatky Pavla a Katka sa prvýkrát stretli na kurze akrobacie, do ktorej sa obe zamilovali natoľko, že si spoločne založili súbor Cirkus TeTy. Akrobacia sa tak prelína s ich priateľstvom založenom na dôvere, že si vo vzduchu navzájom kryjú chrbty. 

Ako sa zrodilo vaše priateľstvo? 

P: Stretli sme sa na kurze vysutej akrobacie a nešli nám „zdvihozadky“, pri ktorých sa človek proste obráti hlavou dolu. Tak sme začali trénovať spolu.

K: Navzájom sme sa presvedčili, že to nie je tým, že Pavla je slabá a ja mám veľký zadok.

P: A potom sme spolu začali trénovať viac a povedali sme si, že si založíme cirkus. A tak vznikol Cirkus TeTy.

Aké boli vaše akrobatické začiatky? 

P: Čo sa týka nejakej fyzičky, to sa vypracuje postupne. Ale ja som vždy mala veľký strach, a to trvá dodnes. Naučila som sa s tým síce pracovať, ale nedokážem sa toho úplne zbaviť. Katka je veľmi trpezlivá, visí tam a hovorí mi, nech sa pustím, ale ja nechcem… Keď nacvičujeme nové triky, tak robíme z matracov „sendviče“, aby som sa učila padať.

Čo vás najviac spája? 

P: Určite akrobacia a nový cirkus celkovo. Nedokážem si predstaviť, že by sme sa stretli a takto spriatelili napríklad v nejakom podniku.

K: Okrem toho sme v mnohých veciach fakt dosť podobné. Napríklad sme obe rovnako rozlietané…

P: Ale inak to máme rozdelené. Katka je náš technik, zariaďuje všetko okolo konštrukcie, na ktorej vystupujeme, a riggingu vôbec, aby to všetko viselo a držalo. Tiež sa postará o auto. A ja sa zase starám o to, aby sme mali kde hrať, o všetky faktúry a ďalšie produkčné záležitosti.

V čom ste naopak rozdielne? 

K: Ja pijem pivo a Pavla víno. Okrem toho máme tiež úplne odlišný vkus na chlapov.

P: To je dosť dobré. My si nikdy nelezieme do kapusty. Takže si o tom môžeme v pohode porozprávať. I keď Katka veľmi nehovorí. Veľa hovorím skôr ja.

K: Hovorí sa tomu Rádio Pavla.

Aké ste spolu? 

P: Sme dvojnásobne neodolateľné ☺

K: Jednoducho sa skvele dopĺňame.

P: Bezo mňa by Katka visela vo vzduchu a nemala by čo chytať a bez nej by som zase ja nemala koho chytať.

Aký bol váš najsilnejší spoločný zážitok? 

K: Stalo sa to na United Islands, kde sme viseli celý deň na strome. Večer, keď sme zo stromu skladali laná a šály, bola už tma. Ja som tam liezla so sedadlom, ale zle som sa precvakla, dosadla som do sedáka, a potom už som len letela cez strom dole. Našťastie tam bola meter a pol nad zemou vetva, na ktorú som spadla priamo na chrbát, to ma dosť prekvapilo. Následne som zistila, že si môžem sadnúť a je to dobré, tak som tam rýchlo vyliezla znovu, aby som to mohla dorobiť, než sa začnem triasť.

P: Ja som medzitým dole balila veci a počula len taký šum, ako Katka letela stromom. Potom som videla, ako leží na vetve, ale vôbec som netušila, že spadla…

Ako si dobíjate energiu?

P: Čokoládou! Jeme ju stále, pred tréningom aj počas neho. Pretože čokoládou sa nezaplníš.

K: A vlastne celú scénu v našom predstavení Husie krky máme čokoládovo-sušienkovú. V jednom momente sa tam Pavla urazí a ja ju lákam späť na čokoládu a sušienky.

P: Predstavenie je dosť inšpirované naším vzťahom…

Prečo ste sa rozhodli zapojiť do projektu Dvojnásobne neodolateľní? 

P: To je predsa jasné, pretože ja milujem čokoládu a vždy som na ňu chcela robiť nejakú reklamu alebo kampaň. Pre Katku by sme teda potrebovali ešte nejakú pivnú, ale možno časom…

Zdroj foto: dvojnasobneneodolatelni.sk