Jahodová či vanilková? Najmä plná smotany, pretože je domáca.

0
1043

Bez čoho si ani jeden z nás nevie predstaviť leto? No predsa bez zmrzliny! Aj keď sa jej mnohí schválne vyhýbate, pretože ide podľa vás o nezdravú pochúťku, nie je to tak celkom pravda. Zmrzlina neobsahuje veľa cukru ani kalórií. Mrazené krémy, ktoré bežne kupujeme v stánkoch či obchodoch však tvorí veľké množstvo aróm a farbív a skutočné mlieko je v nich nahradené sušeným. Čo tak vyrobiť si ozajstnú a zdravú zmrzlinu z mlieka, smotany a ovocia? Nie je to vôbec zložité, zvládnete to bez problémov aj sami a možno pri príprave využijete aj ovocie z vlastnej záhrady. Buďte kreatívny, vytvorte si príchuť, ktorá vám najviac vyhovuje a zaručujeme, že spoznáte ten rozdiel!
Čo budete k príprave domácej zmrzliny potrebovať?

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 215 ml kondenzovaného mlieka
  • ovocie alebo prísady podľa chuti (jahody, čučoriedky, čokoládu, sušienky, kokos, orechy, tvaroh…).

Výrobu domácej zmrzliny začnite vyšľahaním šľahačky. Na to vám dokonale poslúži ručný mixér so stojanom gorenje M701W v bielej farbe s dvomi extra silnými metličkami na šľahanie a dvoma hnetacími hákmi. Počas miešania či šľahania môžete korigovať výkon piatimi rýchlosťami a taktiež turbo funkciou. Objem sklenenej mixovacej misy je až dvojlitrový. Svoje zmrzlinové dezerty môžete vytvárať aj s ručným mixérom gorenje M701B v elegantnom čiernom vyhotovení, ktorého príslušenstvo možno umývať aj v umývačke riadu.
V druhom kroku nalejte do mixovacej misy kondenzované mlieko a vmiešajte doň prísady podľa chuti. Predtým ich samozrejme pripravte do žiadanej konzistencie, tzn. ovocie rozmixujte, čokoládu roztopte, oriešky posekajte atď.
Vyšľahanú šľahačku následne vmiešajte do misy s pripraveným mliekom a sladkú hmotu dajte zmraziť do mrazničky. Potom v približne polhodinových intervaloch misu z mrazničky vytiahnite a zmes prešľahajte. Do dvoch či troch hodín tak dosiahnete krémovú zmrzlinovú konzistenciu.
Uskladnenie zmrzliny je jednoduché, pokiaľ…
…vám zakaždým v mrazničke nechýba miesto. Že tam už nezmestíte ani zmrzlinu? Nečudo, málokomu postačuje priestor bežnej mrazničky. Mraziť však môžete aj vo veľkom. Skriňová mraznička gorenje FN6192OX má využiteľný objem až 243 l, napriek tomu nezaberie veľa miesta. Je široká 60 cm a prekvapivo ju možno, vďaka konštrukčne dokonalému riešeniu Slot – In, umiestniť do kuchynského výklenku so šírkou 60 cm alebo ju postaviť k stene či vedľa iných spotrebičov. Jej dvere, vyhotovené zo skla a nerezovej ocele, sa budú bez obmedzení otvárať až do 90-tich stupňov. Je zaradená do energetickej triedy A++, ovláda sa elektronicky a disponuje vnútorným LED osvetlením. Vďaka špeciálnej funkcii NoFrost nebudete musieť strácať čas jej rozmrazovaním, nakoľko funkcia odstraňuje ľad z mrazničky sama. Zaiste využijete aj funkciu FastFreeze na rýchle zamrazenie nákupu s automatickým vypnutím.