Interiér vo farbách Vianoc: nadčasové farby rozžiaria váš domov

0
1339

Patríte k tým, ktorí si na Vianoce zdobia svoje domovy pomocou rôznych sviatočných dekorácií? Interiérové ​​doplnky s vianočnými motívmi dokážu nepochybne vytvoriť príjemnú atmosféru. Prečo si ale nedopriať trochu sviatočnej nálady po celý rok? Vyberte si niektorú z tradičných vianočných farieb, medzi ktoré patrí červená, zelená a zlatá, a použite ju na oživenie vášho domova. Len nezabudnite, že výrazné farby, ako sú tieto, je vhodné kombinovať s tlmenejšími odtieňmi.

Výber farby interiéru je dôležitý pre vytvorenie príjemného harmonického prostredia, kde sa budeme cítiť dobre. Je vhodné voliť také farby, ktoré sú nadčasové a ľahko sa kombinujú. Červená, zelená a zlatá sú typické najmä pre zimnú sezónu a vianočné sviatky. Pri použití správnych odtieňov sa však nemusíte báť použiť ich aj na vymaľovanie miestnosti bez toho, aby celkový dojem z interiéru bol až príliš vianočný.

Energická červená

Odtiene červenej prebúdzajú emócie a pocitovo otepľujú interiér. Načerveno vymaľovaná miestnosť pôsobí energicky a temperamentne. Táto farba má schopnosť stimulovať naše zmysly a podporovať chuť do jedla, preto je vhodná do kuchyne alebo jedálne. Inšpirovať sa však môžete aj čínskym učením feng-šuej, ktoré hovorí, že červená by mala byť v blízkosti vstupu do bytu alebo domu, a použiť ju do predsiene. Červená je tiež spájaná s láskou a vášňou, svoje využitie teda môže nájsť aj v spálni. Ide o veľmi intenzívnu farbu, takže je potrebné ju používať s mierou. Ak červenú nanesiete len na jednu stenu, dodáte jej potrebnú dôležitosť a priestor nezahltíte jej dráždivou silou. Ak hľadáte naozaj výrazný odtieň, vyskúšajte farbu Ohnivé Flamenco.

Optimistická zelená

Zelená je farbou prírody, symbolizuje sviežosť, mladosť a životnú silu. Interiér v zelenej farbe vytvára harmonické prostredie, a tak nie je chybou túto farbu použiť v ktorejkoľvek miestnosti. Hodí sa do pracovne, spálne i do obývacej izby. V zelenej miestnosti nájdeme útechu a pokoj po vyčerpávajúcom dni, posilníme rodinné väzby a načerpáme energiu. Zelená podporuje duševnú činnosť a pomáha v koncentrácii. Steny v tejto farbe perfektne ladia s dreveným nábytkom a ďalšími prírodnými materiálmi. Ak chcete v interiéri vytvoriť silný farebný kontrast, skombinujte zelenú, napríklad v odtieni Divoká liana, s červenou. Zelená tiež pôsobí príjemne vedľa modrých a šedivých odtieňov. Pre ľahšie kombinovanie zvoľte neutrálny odtieň zelenej, ako je Kávová plantáž.
Elegantná zlatá
Zlatá farba je považovaná za symbol bohatstva a luxusu. Interiéru dokáže dodať vznešený nádych, je však potrebné zaobchádzať s ňou opatrne, aby výsledný efekt nepôsobil gýčovito a nevkusne. Zlatá je sama o sebe veľmi výrazná, je preto potrebné vybrať ten správny odtieň, ktorý sa bude farebne dopĺňať so zvyškom miestnosti. Skvele sa vyníma v kontraste s čiernou, bielou alebo temne fialovou. Jemnú kombináciu vytvoríte, keď ku zlatej pridáte koralovú či lososovú farbu. Ladiť bude tiež s odtieňmi modrej a tyrkysovej. Použiť ju môžete v obývacej izbe alebo v jedálni a dobre bude vyzerať aj v spálni. Ak chcete zlatú aplikovať na väčšiu plochu, voľte menej krikľavý odtieň, ako je napríklad Zlatý Chrám, ktorý miestnosti dodá hrejivý nádych a celý interiér rozjasní.

TIP PRE VÁS! Ohnivé Flamenco
Uvažujete, ako dodať náboj svoje predsieni, obývacej izbe alebo kúpeľni? Energia a oheň sa snúbia v príjemných odtieňoch červenej a oranžovej – farieb Andalúzie, krajiny zmyselného tanca a znamenitého vína. Červená farba vyžaruje silnú pozitívnu energiu, zväčšuje a zvýrazňuje doplnky. Kvôli jej výraznosti sa neodporúča použitie na veľkých plochách alebo v detských izbách. Skúste nádherný odtieň Ohnivé Flamenco z novej kolekcie Dulux Colours of the World, ktorý v sebe skrýva presne tieto vlastnosti. Vylepšená receptúra ​​farby s pigmentmi najvyššej kvality zaručuje dokonalé krytie a vysokú odolnosť voči oteru a opakovanému umývaniu. Pri nanášaní neodkvapkáva a vďaka výnimočnej krycej schopnosti stačí aplikovať skutočne tenkú vrstvu. Je vhodná na omietky, sadrové podklady, sadrokartónové dosky, papierové a sklenovlákenné tapety.

Vybrať si môžete z dvoch balení – 2,5 a 5 l. Je teda len na vás, akú veľkú plochu budete chcieť skrášliť.

Cena za balenie 2,5 l: 15 €