Indukčná doska šetrí čas aj energiu

0
936

Moderné technológie prinášajú úsporu času aj peňazí. To platí aj pre indukčné dosky, ktoré sú v kuchyni veľkým pomocníkom. Vďaka efektívnejšiemu vareniu, nielen servírujete pokrmy rýchlejšie, ale aj dlhodobo šetríte energiu.

Indukčné dosky ponúkajú najbezpečnejší a najrýchlejší spôsob varenia. Moderné indukčné dosky sa tešia čoraz väčšej popularite, pretože dokážu šetriť čas aj peniaze. Indukčná cievka zohrieva iba plochu dosky presne pod hrncom, nie jeho okolie. Vďaka tomuto princípu je úbytok energie menej ako 10 %. Na porovnanie: pri varení na plynovej doske je to 50 % a pri sklokeramickej 40 %. Indukčné dosky reagujú pri kontakte s nádobami s magnetickým dnom. Na varenie sú preto vhodné špeciálne nádoby určené na indukčné dosky, ale dobre poslúžia aj staršie smaltové hrnce. Ďalšou výhodou indukcie je rýchlosť nábehu požadovanej teploty, a zároveň aj v jej opätovnom znížení. Zaujímavosťou v prípade indukčných dosiek je, že sa vám nikdy nepodarí pripáliť jedlo, pretože dno hrnca sa nikdy neprehrieva.

Indukčné dosky Mora ponúkajú bezpečný a rýchly spôsob varenia. Okrem toho prinášajú aj ďalšie výhody, ktoré oceníte.

  • Príprava jedla je dvakrát rýchlejšia ako na plyne a tým aj úspornejšia.
  • garantujú 90 % účinnosť ohrevu na indukčnej zóne s minimálnymi tepelnými stratami.
  • Pri najnovších modeloch oceníte jednoduché posuvné ovládanie SLIDER s výraznou svetelnou signalizáciou.
  • Špeciálna funkcia SPRINTsa postará o rýchle zvýšenie výkonu až na 3,7 kW. To oceníte predovšetkým ako úsporu času pri varení vo väčších nádobách.
  • Moderné varné dosky sú vybavené aj časovačom varných zón, automaticky sa vypnú do 1 minúty po odobratí nádoby z platne.
  • Nechýba im ukazovateľ zvyškového tepla, detská bezpečnostná poistka a ďalšie praktické funkcie.
  • Jednoduchá je aj ich údržba, povrch stačí iba zľahka pretrieť handričkou.