Hurá na prázdniny

0
1391

Letné prázdniny sú pre deti obľúbenou časťou roka, no rodičia si často lámu hlavu nad tým, ako im pripraviť zaujímavý program. Vďaka IKEA máte po starostiach – prináša vám nápady plné zážitkov, či už plánujete výlety, kreatívne hry alebo strávite letné prázdniny pohodlne v záhrade.

Pre malých výletníkov

Plánujete dlhšiu dovolenku pri mori alebo na chalupe u starých rodičov? Skvelým pomocníkom pri prenášaní je detský kufor UPPTÄCKA (€29,99 cena pre členov IKEA FAMILY €24,99). Ak so sebou beriete bicykle, nezabúdajte na bezpečnosť a pribaľte deťom reflexnú vestu PATRULL (€2,49, cena pre členov IF €1,49). Nosením tejto žiarivo sfarbenej reflexnej vesty bude vaše dieťa pri hraní, chôdzi alebo bicyklovaní, rovnako ako aj na preplnených miestach viditeľnejšie. Kto z nás nemal v detstve zo zápalu z hrania obité kolená? Drobné úrazy bleskovo ošetríte náplasťami PATRULL (€1,99/50ks, cena pre členov IKEA FAMILY €0,99/50ks).

Náš tip na výlet: Vo viacerých mestách Slovenska sa počas prázdnin konajú historické hradné slávnosti. Navštívte jedno z nich a preneste sa do obdobia kráľov a rytierov.

Letná pohoda v záhrade

Aj vám sa stalo, že ste toľko plánovali dovolenku pri mori, až to nakoniec nevyšlo? Stráviť dovolenku doma nemusí byť pre deti nuda. Vytvorte deťom počas horúcich dní príjemné posedenie v tieni dáždnikov. Využiť ho môžu na hranie, ale aj na oslavu s kamarátmi. Ak by počasie neprialo, môžu sa presunúť dovnútra a zahrať sa divadielko s bábkami na prsty TITTA DJUR (€4,99/10ks). Na vybláznenie do sýtosti skvele poslúži raketa s loptičkou SANDIG (€4,99) vhodná dovnútra aj von, lopta, či 4-dielna bedmintonová súprava z kolekcie SOLUR (€9,99, per členov IKEA FAMILY €7,99; €12,99 pre členov IKEA FAMILY €9,99).

Náš tip: Hra s koníkom LÖJLIG (€9,99) je zábavná a rozvíja detskú predstavivosť a pohybové schopnosti.

Prebuďte v deťoch kreativitu

Počas prázdnin netreba zabúdať na podporovanie a rozvíjanie kreativity detí. Maliarsky podstavec MÅLA (€19,99) vaše dieťa využije na rôzne účely. Stojan má na jednej strane bielu tabuľu a na druhej čiernu. Zabaviť ich môžete aj kreslením. Môžu si napríklad vyfarbovať látku a vy sa budete môcť pochváliť originálnym obrusom. Prázdninové práce vystavte na policu RIBBA (€7,99). Načerpajte kreativitu, ktorú ste možno stratili počas uponáhľanej dennej rutiny. Strávte jedno poobedie s deťmi a vyrobte si zábavné masky na maškarný ples. Všetko, čo vám k tomu treba je papier, nožnice, nejaké trblietavé flitre a trochu predstavivosti. To bude maškaráda!

Nový sortiment detských hračiek inšpirovaných cirkusom TRÄNING (žonglérska sada €29,99), bol vytvorený v spolupráci s významným švédskym cirkusom Cirkus Cirkör. Výsledkom je séria, ktorá dáva deťom možnosť hrať sa voľne aj doma.

Náš tip: Hojdačka GUNGGUNG (€17,99) je vhodná na vnútorné a vonkajšie použitie. Hojdanie rozvíja schopnosť udržiavať rovnováhu a vnímať vlastné telo. Navyše je zábavné. Hojdanie rozvíja schopnosť udržiavať rovnováhu a vnímať vlastné telo. Navyše je zábavné.