Hubert XO vzdáva hold tradícii výroby sektov

0
1002

Spoločnosť Hubert J.E. už 190 rokov potvrdzuje, že kvalitnými a obľúbenými sektmi sa môžeme pochváliť aj na Slovensku. Pri príležitosti jubilea uvádza prémiovú a limitovanú kolekciu sektov Hubert XO s pridaným dozážnym likérom Karpatské brandy XO.

Exkluzívny sekt z limitovanej kolekcie Hubert XO vzdáva hold bohatej tradícii výroby sektov na Slovensku. Tento prémiový sekt vyrábaný tradičnou metódou, známou aj ako Méthode traditionnelle, zrel vo fľašiach minimálne 5 rokov. Pod jeho výnimočnosť sa podpísalo aj Karpatské brandy XO, ktoré dozrievalo v 300-litrových sudoch až 15 rokov a do sektu sa pridáva ako dozážny likér. Milovníci výnimočných sektov ocenia plnú, až robustnú chuť cuvée z odrôd Chardonnay a Veltlínske zelené, ročník 2009, spolu s pridaným Karpatským brandy XO. Vo vôni dominujú mandle a sušené ovocie, rozoznáte v nej tiež jemný nádych brandy, kávy a biskvitu.

Zaujímavé je, že Hubert XO je v súčasnosti jediný sekt s pridaným brandy. Možno je to tým, že je také lahodné a bola škoda nevychutnať si ho samostatne. Rozhodli sme sa však, že tento mimoriadny míľnik, ktorý Hubert oslavuje, si zaslúži aj exkluzívny produkt,“ hovorí Ing. Ingrid Vajcziková, PhD., hlavná enologička spoločnosti.

Sekt Hubert XO odporúčame podávať ako digestív alebo k syrovej mise. Výborne chutí aj s orechmi a s hroznom.

Orientačná cena je 30 EUR.