Hľadáte pôžitok z poctivých chutí? Nájdete ho na Slovak Food Festivale

0
1263

Spojenie chutného jedla a výnimočného piva je zážitkom pre každého gurmána. Obzvlášť ak hovoríme o kvalitných surovinách a rokmi overenej dokonalej chuti. Už 23. mája čaká na návštevníkov  bratislavského Slovak Food Festivalu špeciálna Pilsner Urquell Zóna. Tu budú mať možnosť ochutnať špeciality šéfkuchára Mareka Orta, so slovenským víťazom Pilsner Urquell Master Bartender za rok 2013 Martinom Repaským spoznajú rôzne štýly čapovania Pilsner Urquell a nakoniec sa spoločne so sládkom Plzeňského Prazdroja Václavom Berkom prejdú „Pivnou cestou“ a príbehom prvého zlatistého piva na svete.  

Oslava dokonalých chutí a prehliadka toho najlepšieho, čo naša  gastronómia ponúka. Takéto meno má medzi svojimi priaznivcami „Najväčší piknik v meste“. Aj tento rok, v termíne 22. – 25. mája, prinesie návštevníkom novinky zo sveta gastronómie. Pôžitok z poctivých chutí zažijú milovníci poctivo pripraveného jedla a majstrovského piva od piatka 23. mája v Zóne Pilsner Urquell, partnera Slovak Food Festivalu.

Pilsner Urquell Zóna má pre milovníkov prvého zlatistého piva na svete pripravený zaujímavý program, v ktorom nebude chýbať ani Škola čapovania. Praví gurmáni určite ocenia stretnutie so šéfkuchárom Marekom Ortom pri ochutnávke jeho kulinárskeho umenia. Festivalové Menu vynikajúco doplní horkastá chuť piva Pilsner Urquell. Ako ho ideálne podávať k jedlu a dokonale načapovať na štyri rôzne spôsoby, ukáže návštevníkom Martin Repaský, slovenský víťaz súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2013. Výnimočný zážitok umocní aj možnosť vychutnať si nepasterizovaný a nefiltrovaný Pilsner Urquell, najčerstvejšie pivo dovezené špeciálne na Slovak Food Festival priamo z plzenského pivovaru.

„Uvariť dobré pivo je umenie, ktoré si v plzenskom pivovare odovzdávajú generácie sládkov. To, ako chutí doma či v reštaurácii, ovplyvňuje aj spôsob servírovania,“ hovorí Václav Berka, sládek Plzeňského Prazdroja. Pre návštevníkov Zóny Pilsner Urquell pripravil pravú „Pivnú cestu“, na ktorej im priblíži príbeh prvého zlatistého piva na svete a toho, čo mu pomáha udržať si nezmenenú kvalitu už 172 rokov.