Doprajte svojim nohám dokonalú regeneráciu

0
2008

Jeseň je ročným obdobím, ktoré sa vyznačuje výraznými rozdielmi medzi rannými a poobedňajšími teplotami. Častokrát začíname toto ročné obdobie s nachladnutím a dlhodobou PN. Netrápime sa len kvôli zahlieneným dýchacím cestám a bolestiam hlavy, ale aj kvôli nohám. Doprajte im relax, oddych, ktorý tak veľmi potrebujú. 

Odstraňujte stvrdnutú kožu na chodidlách

Počas letných mesiacov, kedy ste väčšinu času chodievali naboso, vám koža na pätách stvrdla. Odstraňujte si ju vždy po kúpeli, kedy je stvrdnutá koža ešte vlhká a ľahšie pôjde dole. Používajte kvalitnú pemzu, ktorou odstránite stvrdnutú kožu bez toho, aby ste akýmkoľvek spôsobom ublížili tej zdravej. Odstraňovanie stvrdnutej kože je dôležité najmä preto, aby ste zabránili vzniku nepríjemného kurieho oka, ktoré keď sa rozrastie, býva veľmi bolestivé a spôsobuje vám výrazné problémy s chôdzou a to nezávisle od toho, či budete mať na sebe čižmy, alebo mäkučké dámske poltopánky.

Pravidelná hydratácia

Cez letné mesiace, kedy veľa času trávime na slnku, si pokožku pravidelne hydratujeme, ale čo na jeseň a cez zimu? Práve v týchto ročných obdobiach by ste mali myslieť na to, že chlad pokožke na nohách škodí a práve preto ju musíte ešte častejšie krémovať. Odporúčame mastnejšie hydratačné krémy. Na chodidlá používajte krémy obsahujúce aloe vera, bambucké maslo, ale najmä levanduľu, ktorá je veľmi upokojujúca. Pozor, cez toto chladnejšie ročné obdobie sa vyhýbajte podväzkovým pásom. Podväzkové pásy nosievajte skôr na jar a cez leto.

Obúvajte si hrubšie ponožky

Čoraz viac ľudí sa sťažuje na chlad prichádzajúci od nôh. Či už sedíte v kancelárii, poprípade pracujete manuálne, nosievajte v práci teplé vlnené ponožky. Vedeli ste, že chladné nohy súvisia s vašou sliznicou? Všimnite si, keď máte chladné nohy, máte chladný aj nos. Hrubšie ponožky majte na sebe, najmä ak niekoľko hodín sedíte. Výhodou je, že si ich môžete obuť aj do členkových čižiem.