Chráňte si zdravie vašej chrbtice aj pri práci v kancelárii

0
1203

Ak pracujete v kancelárii, veľmi dobre si uvedomujete, že fámy o tom, že práca v kancelárii je podstatne ľahšia ako práca vo výrobných halách, sú len bludy. Nepracujete síce fyzicky, ale vaša chrbtica je rovnako namáhaná ako chrbtica manuálne pracujúcich ľudí.

Chráňte si zdravie vašej chrbtice aj pri práci v kancelárii a s pribúdajúcimi rokmi vás nebudú trápiť bolesti chrbtice.

Výškovo nastaviteľný stôl

Zdravie vašej chrbtice ochránite aj tým, že budete apelovať na nadriadených, aby vám kúpili nový výškovo nastaviteľný stôl. Výškovo nastaviteľné stoly umožňujú prispôsobiť sklon a výšku pracovnej plochy majiteľovi tohto stola. Už nikdy sa nebudete musieť hrbiť k pracovnej ploche a sťažovať sa na bolesti krížov a krčnej chrbtice. Výškovo nastaviteľné stoly nie sú zbytočne predražené a ak by sme vám mohli odporučiť, kupujte ich aj domov pre svoje deti (rastúce stoly).

Pohodlné kreslá s kvalitnou opierkou hlavy

Sedením trávite väčšinu svojho pracovného času a preto by nebolo na škodu, keby ste okrem výškovo nastaviteľného stola používali aj ergonomické kancelárske kreslá s kvalitnou opierkou hlavy a rúk. Kancelárske kreslo musí byť pohodlné, výškovo nastaviteľné a hlavne s kvalitnými opierkami hlavy a rúk. Jedine vtedy sa vyhnete problémom s chrbátom a krčnou chrbticou.

Pauzy a pohyb

Chráňte si zdravie vašej chrbtice už v mladom veku. Dnešná mládež trávi viac času pri počítači a tablete namiesto toho, aby chodila von medzi deti na ihrisko. Čo myslíte, budú tieto deti, ktoré všetok svoj voľný čas sedením, v budúcnosti zdravé?  Nie, nebudú. Budú ich trápiť bolesti hlavy, krčnej chrbtice, krížov a môže ich pichať pri srdci.

Ak pracujete v kancelárii, robievajte si pravidelné pauzy – precvičte si celé telo a keď treba, prejdite sa. Ak potrebujete nové plastové obálky s potlačou, nechoďte pre ne až vtedy, keď pôjdete okolo. Prinúťte sa ísť pre ne hneď. Pohyb vám nezaškodí.