Bratislavská mestská karta: atraktívne benefity, zľavy a tiež pohodlné platenie

0
1172

Multifunkčná karta predstavuje nových partnerov a ponúka ešte viac zliav

Spoločnosť MasterCard®, jednotka v inteligentných, pohodlných a bezpečných platbách, sa od roku 2011 podieľa na úspešnom projekte Bratislavskej mestskej karty. Podľa štatistík dopravného podniku ju teraz využíva 53 tisíc  ľudí a ich počet ďalej rastie. Karta má už takmer 40 partnerov, ktorí jej držiteľom ponúkajú celý rad výhod. Ďalších 50 partnerov má v pláne sa pripojiť. Vďaka unikátnosti kombinácie platobnej, dopravnej a karty na zľavy získala karta 1. miesto v súťaži predplatených finančných platobných riešení na prestížnej súťaži „PayBefore Awards 2013“.

Bratislavská mestská karta, ktorá donedávna slúžila najmä ako výhodný predplatený cestovný lístok v bratislavskej hromadnej doprave (zľava 10 % z ceny cestovného pre držiteľov), teraz ponúkne zľavy a výhody u viac ako 50 nových partnerov. Medzi plánovanými partnermi sú najmä obchodníci, ktorí majú po Bratislave viac pobočiek a obyvatelia mesta ich služby často využívajú. Ide teda o obchody s módou, obuvou, občerstvením, reštaurácie, kaviarne, požičovne bicyklov a veľa ďalších. Výhody Bratislavskej mestskej karty využíva už 53 tisíc Bratislavčanov.

Multifunkčná karta slúži zároveň ako klasická platobná karta, dopravná karta, karta na zľavy a možno ju využiť aj ako preukaz do knižnice. Vďaka tomu zvíťazila v súťaži predplatených finančných platobných riešení na prestížnej súťaži „PayBefore Awards 2013‟ v kategórii The Most Innovative Programme.

Nedávno prebehla úprava webových stránok mestskej karty, ktoré majú nový dizajn a sú ešte prehľadnejšie. Držitelia kariet tu okrem iného nájdu informácie ako kartu používať a u ktorých obchodníkov môžu čerpať zľavy. Počet partnerov sa každoročne zvyšuje, vďaka čomu karta stále získava na atraktívnosti. Napríklad zľavu 20 % na vstup do bratislavskej ZOO využije každoročne až 8000 návštevníkov.

„Dopravný podnik a mesto si vybrali spoluprácu s MasterCard vďaka výhodným podmienkam a marketingovej podpore, ktorú spoločne s kartou ponúkame. Karta v súčasnosti združuje výhody a zľavy od takmer 40 partnerov a viac ako 30 ďalších oslovujeme,‟ hovorí Martina Piskorová, riaditeľka marketingu MasterCard pre Slovensko a Českú republiku.

Výhody Bratislavskej  mestskej karty využívajú jej držitelia čoraz intenzívnejšie. Počet zakúpených zľavnených predplatných cestovných lístkov na BMK v Dopravnom podniku Bratislava sa zvýšil v I. polroku 2014 v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 13 %, v ostatných mestských zariadeniach vzrástol počet zvýhodnených vstupov na BMK o 10 %. Mestská karta zvýšila návštevnosť na všetkých mestských športoviskách, osobitne v mestskej plavárni Pasienky. Len v  I.  prvom polroku 2014 si tu držitelia BMK zakúpili takmer 10 tisíc zľavnených vstupeniek alebo permanentiek. Na splnenie svojich zámerov v oblasti lepšieho využívania mestskej hromadnej dopravy i mestských služieb  prostredníctvom mestskej karty mesto vynaložilo za 3,5 roka formou refundácie poskytnutých zliav takmer 1,4 mil. €.

Bratislavská mestská karta slúži tiež ako klasická platobná karta, a to nielen na tuzemské platby, ale aj pri zahraničnom platobnom styku. Kartu momentálne vydáva šesť slovenských bánk (VÚB Banka, Slovenská sporiteľňa, Poštová banka, UniCredit Bank, Sberbank, OTP Banka).