AKO SPRÁVNE VYBRAŤ VIANOČNÝ STROMČEK?

0
2089

Neviete sa rozhodnúť, či bude tento rok Váš interiér počas vianočných sviatkov skrášľovať živý alebo umelý stromček? Obávate sa, že Vám živý stromček dlho nevydrží? Špecializované centrum pre dielňu, dom a záhradu, BAUHAUS, poradí, aký druh stromčeka vybrať a odporučí tipy na správnu starostlivosť! A nezabudnite, predaj vianočných stromčekov je vo veľkopredajni BAUHAUS v plnom prúde!

Vianočný stromček pre každý domov

Najkrajší čas roka je tu a spolu s ním aj výber stromčeka. Vybrať si ten správny vianočný stromček je neraz náročné. Na jeho výbere sa musí zhodnúť celá rodina. S našimi tipmi si vyberiete ten najkrajší a užijete tie najpohodovejšie Vianoce! „Pri výbere vianočného stromčeka je dôležité zohľadniť veľkosť stromčeka a prispôsobiť ju priestorovým možnostiam nášho bývania. Zhodnotiť je potrebné nielen výšku, ale i šírku a objem stromčeka. Následne môžeme vyberať najvhodnejší stromček. Pri menších interiérových plochách však neodporúčame situovať príliš veľké a objemné stromčeky,“ hovorí Miroslav Siekel, odborník BAUHAUS.

Pri výbere vianočného stromčeka si môžete vybrať z 3 druhov: rezané živé stromčeky, živé stromčeky v kontajneroch a obľúbené umelé vianočné stromečky.

Vôňa Vianoc a živý vianočný stromček

Živý stromček prináša do interiéru bývania pravú atmosféru Vianoc. Pre udržanie čo možno najdlhšej životnosti stromčeka    je potrebná pravidelná starostlivosť a zavlažovanie stromčeka.  „Do suchých panelákových bytov je vhodná napríklad jedľa kaukazská, ktorá vydrží bez opadávania až do Troch kráľov.  Pre situovanie živých stromčekov v bytoch odporúčame využitie stojanov, do ktorých môžeme naliať vodu. Kmeň stromčeka tekutinu nasáva a odparujúca voda zlepšuje mikroklímu okolo stromčeka, čím predlžuje jeho životnosť,“ hovorí Miroslav Siekel. Stojany sú navyše vybavené rýchloupínacím systémom, čím je uchytenie rýchle a jednoduché. Počas zimného obdobia          sú stromčeky v pokojovom režime. Situovaním do interiéru nesmie prísť k ich prebudeniu. Stromčeky zasadené v kontajneroch sú určené skúsenejším pestovateľom, s radami odborníka BAUHAUS však starostlivosť zvládne každý!

  • stromčeky neumiestňujte v blízkosti tepelných zdrojov;
  • pravidelne zalievajte;
  • umiestnenie stromčekov v teplom interiéri je limitované na maximálne 2 -3 dni;
  • stromček po Vianociach zapustite do pôdy v záhrade, aby nedochádzalo k premŕzaniu koreňového obalu;
  • aj v zimnom období dochádza dýchaním rastlín k výparu vody, ktorú potrebujú pomocou koreňov dopĺňať. To je práve často základný kameň úrazu. Ak je koreňový obal premrznutý alebo nedostatočne výkonný vďaka jeho redukcii, dochádza         k uschnutiu stromčeka.

Tip BAUHAUS: Skvelým pomocníkom pre zlepšenie a podporu kvality života stromčeka je tekuté hnojivo, ktoré sa v primeranom množstve naleje do zásobníka na vodu. Zásobník    je spravidla umiestnený v stojane na stromček. Hnojivo zvýši vitalitu stromčeka, obmedzí opadávanie ihličia a tvorbu baktérií vo vode. Hnojivo možno tiež použiť do vázy s vetvičkami. Rozličné druhy tekutých hnojív zakúpite práve teraz v špecializovanom centre BAUHAUS.

Čaro umelého stromčeka

Umelé vianočné stromčeky sú dokonalou imitáciou živých stromčekov. Ich najväčšou výhodou je, že nikdy neopadajú a vydržia až do konca Vianoc. Navyše, výber umelých stromčekov      je veľmi široký.

Samozrejmosťou pri nákupe rezaného vianočného stromčeka v špecializovanom centre BAUHAUS je bezplatné ofrézovanie kmeňa a zabalenie do siete pre uľahčenie dopravy. Skrášlite si svoje bývanie dokonalým vianočným stromčekom a užívajte si vianočnú pohodu! Široký výber nájdete práve teraz vo veľkopredajni BAUHAUS!