Ako dopriať kovovým povrchom odolný náter a perfektnú ochranu?

0
1194

Odborníci značky Hammerite nám pomohli identifikovať najčastejšie chyby pri používaní produktov určených na kov. Poďte sa na túto problematiku pozrieť s nami, pretože iba precízna príprava a kvalitný náter zaručia kovovým predmetom dlhodobú ochranu.

Väčšina problémov, s ktorými sa užívatelia Hammeritu stretávajú, je spôsobená nedostatočným ošetrením povrchu pred aplikáciou náteru. Pamätajte preto na dobre pripravený základ – ušetríte si tak ďalšiu prácu, stres, a pochopiteľne aj peniaze. A docielite precízneho výsledku, na aký sme u produktov Hammerite zvyknutí.

Príprava povrchu

Veľa ľudí si myslí, že je možné použiť Hammerite bez akejkoľvek prípravy alebo očistenia povrchu. Experti Hammerite však odporúčajú najskôr zo všetkého odstrániť viditeľné známky nečistôt a prachu, a až potom aplikovať Hammerite priamo na hrdzu. Hammerite priamo na hrdzu zaistí železným povrchom odolný (až na 8 rokov), nehrdzavejúci, dekoratívny kabát.

Vrstvy

Ďalšou častou chybou je nanesenie príliš tenkej vrstvy prvého náteru. Presvedčte sa, že sa náter dostal rovnomerne do všetkých rohov a okrajov plochy. Ideálna hrúbka náteru je 100 mikrónov, čo predstavuje dve vrstvy neriedeného náteru.

Jednou z predností produktov Hammerite je krátky čas schnutia medzi jednotlivými nátermi – stačia iba 4 hodiny. Bežné nátery pritom potrebujú 8 hodín a viac, niekedy dokonca aj 12 – 24 hodín. S Hammeritom ale všetko stihnete počas jediného dňa!