Absolútnym víťazom ocenenia mastercard obchodník roka 2014 sa stal opäť martinus

0
1020
  • Absolútnym víťazom a držiteľom titulu MasterCard Obchodník roka 2014 sa stal, rovnako ako v minulom roku, Martinus. Ten bol tiež ocenený v rámci odborových kategórií ako MasterCard Obchodník s knihami 2014 a MasterCard Obchodník s knihami 2014 – e-shop.
  • Medzi ďalších víťazov odborových kategórií patrí Lidl, dm drogerie markt, parfums.sk, DEICHMANN, EXIsport, sportsdirect.com, NAY elektrodom, nay.sk, bauMax, IKEA a alza.sk.
  • Víťaza v kategórii MasterCard Cena verejnosti 2014 vybrali zákazníci hlasovaním na internete a prostredníctvom SMS. Najviac hlasov získal Lidl Slovenská republika.
  • Víťazom v kategórii MasterCard Inovácia roka 2014 sa stala spoločnosť BEPON. Odborná porota ju ocenila za inovatívnu službu výmeny roztrhnutých pančúch za nové s názvom Očko.

 

Celkový víťaz aj víťazi v jednotlivých sortimentných kategóriách boli určení na základe výsledkov rozsiahleho reprezentatívneho výskumu spoločnosti INCOMA GfK na vzorke 1 000 respondentov z celej Slovenskej republiky. Hodnotenými parametrami bolo spontánne menovanie predajne („top of mind“), počet nakupujúcich a miera ich vernosti predajni, dôvera zákazníkov a spokojnosť s vybranými parametrami (sortiment, kvalita, personál, služby, usporiadanie).

„O víťazstve jednotlivých obchodníkov rozhodli zákazníci, a je preto známkou kvality ich produktov a služieb. Tento rok mohli po prvýkrát zákazníci zvoliť v rámci niektorých odvetví aj víťaza kategórie e-shop MasterCard Obchodník roka 2014,“ hovorí Martina Kirchrathová, Commerce Development Director spoločnosti MasterCard Europe pre Slovensko a Českú republiku.

Absolútny víťaz

Absolútnym víťazom druhého ročníka ocenenia sa stala, rovnako ako v minulom roku, spoločnosť Martinus. Ľudia najviac oceňovali hlavne skladbu sortimentu spoločnosti aj ostatné parametre predajní. Reťazec vykazuje aj vysokú mieru lojality a dôvery zákazníkov. Na druhom mieste sa v kategórii Absolútny víťaz presadila dm drogerie markt a na treťom mieste sa umiestnil NAY elektrodom.

Odborové kategórie

1. Cenu v kategórii MasterCard Obchodník s potravinami 2014 vyhrala vďaka vysokej dôvere a lojalite zákazníkov spoločnosť Lidl Slovenská republika, na druhom mieste sa umiestnil Kaufland a na treťom mieste je Tesco.

2. Ocenenie v kategórii MasterCard Obchodník s odevmi 2014 vyhrala spoločnosť DEICHMANN-OBUV SK, na druhom mieste sa umiestnilo H&M a na treťom CCC. DEICHMANN-OBUV SK boduje hlavne vysokou lojalitou zákazníkov.

3. Cenu MasterCard Internetový obchodník 2014 získal portál alza.sk, na druhom mieste sa umiestnil server mall.sk a na treťom mieste je hej.sk. Zákazníci pozitívne vnímajú kvalitu ponúkaného sortimentu a voči obchodu sú lojálni.

4. Víťazom kategórie MasterCard Obchodník s drogériou a parfumériou 2014 sa stala spoločnosť dm drogerie markt, druhé miesto patrí 101 DROGERIE a tretím oceneným sa stala TETA drogerie. Oceňovanými charakteristikami dm drogerie sú predovšetkým skladba sortimentu a orientácia v ponuke.

5. Víťazom kategórie MasterCard Obchodník s elektronikou 2014  sa stal NAY elektrodom, na druhom mieste skončilo Okay a na treťom mieste Datart. NAY elektrodom boduje u zákazníkov hlavne kvalitou sortimentu.

6. Cenu MasterCard Obchodník s knihami 2014 dostal Martinus, hneď za ním získali ocenenie Panta Rhei a bux.sk. Oceňovanými charakteristikami spoločnosti sú predovšetkým skladba a kvalita sortimentu.

7. Víťazom v kategórii MasterCard Obchodník pre dom, záhradu a chovateľov 2014 sa stal bauMax, na druhom mieste Hornbach, na treťom mieste Merkury Market. Ocenená bola predovšetkým kvalita sortimentu.

8. Cenu MasterCard Obchodník s nábytkom a bytovými doplnkami 2014 získala IKEA. Na druhom mieste je Merkury Market a tretí sa umiestnil Decodom. Na predajni IKEA oceňujú zákazníci pestrú skladbu sortimentu a kvalitu tovaru.

9. Víťazom v kategórii MasterCard Obchodník so športovými odevmi a potrebami 2014 sa stal EXIsport. Na druhom mieste sa umiestnila spoločnosť SportsDirect a na treťom mieste SPORTISIMO.

Tento rok boli po prvýkrát vyhlásení v rámci niektorých odvetví aj víťazi kategórie e-shop.

10. Víťazom kategórie MasterCard Obchodník s drogériou a parfumériou 2014 – e-shop sa stal portál parfums.sk

11. V kategórii MasterCard Obchodník so športovými odevmi a potrebami 2014 – e-shop zvíťazil sportsdirect.com

12. Víťazom kategórie MasterCard Obchodník s elektronikou 2014 – e-shop sa stal nay.sk

13. V kategórii MasterCard Obchodník s knihami 2014 – e-shop zvíťazil martinus.sk

Zvláštne ceny

14. V kategórii MasterCard Cena verejnosti 2014 zvíťazila spoločnosť Lidl. Prvé miesto jej zabezpečilo 46 433 hlasov, na druhom mieste je dm drogerie markt s 26 262 hlasmi a Martinus.sk s 22 614 hlasmi na treťom mieste. Zákazníci hlasovali prostredníctvom internetových stránok www.obchodnik-roka.sk a SMS správ od decembra 2014 do februára 2015. Do hlasovania sa zapojilo celkovo 70 646 ľudí.

15. Víťazom v kategórii MasterCard Inovácia v obchode 2014 sa stala spoločnosť BEPON. Rozhodla tak odborná porota, ktorá ocenila inovatívnu službu výmeny roztrhnutých pančúch za nové s názvom Očko.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov

Slávnostné vyhlásenie absolútneho víťaza a víťazov všetkých odborových kategórií i zvláštnych cien sa uskutočnilo21. apríla 2015 v hoteli Holiday Inn v Bratislave.