Vychutnávajte si jedlo ako Taliani

0
1086

Chrumkavé bagety, lahodná sušená šunka, voňavé paradajky, mäkká mozzarella, čerstvé maslo, kvalitný olivový olej… Taliani vášnivo milujú dobré jedlo a vedia si ho skutočne vychutnať. Nie sú to však žiadne zložité kombinácie, žiadna komplikovaná príprava – len pár kvalitných surovín a skvelý, jednoduchý pokrm je na svete. Objavte s novým Bertolli svoju vášeň pre dobré jedlo v duchu najlepších talianskych tradícií a nechajte sa inšpirovať našim receptom:

Bruschetta s cibuľovou marmeládou, ančovičkou a olivami

Ingrediencie

6 plátkov bagety alebo iného talianskeho chleba

Bertolli s maslom a olivovým olejom

½ kg červenej cibule

strúčik cesnaku

250 ml červeného suchého vína

ocot aceto balsamico

1 lyžička tmavého cukru

6 ančovičiek

olivy kalamata

olivový olej

rukola alebo žerucha

morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Vo väčšej panvici rozohrejte 3 lyžice olivového oleja a vložte červenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Po približne 10 minútach osoľte a okoreňte. Prilejte 250 ml vína, zastreknite balzamikovým octom a pridajte lyžičku tmavého cukru. Varte, kým sa tekutina nevyparí a cibuľa neskaramelizuje, približne ďalších 45 až 50 minút. Cibuľovú marmeládu takto pripravte ideálne deň vopred.

Bagetu nakrájanú na centimetrové plátky opečte v predhriatej rúre na 200 °C. Po vybratí z rúry potrite strúčikom cesnaku. Mierne vychladené plátky pečiva potrite Bertolli s maslom a olivovým olejom. Na bruschettu navrstvite cibuľovú marmeládu, ančovičku, pokrájané olivy a ozdobte rukolou alebo žeruchou.

Tipy:

  • Cibuľovú marmeládu si takto môžete pripraviť i do zásoby. V chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Odporúčame použiť kvalitné víno, na výsledku je to poznať.
  • Bruschetty sú skvelý spôsob, ako využiť i staršie pečivo. Záleží len na vašej chuti a fantázii.
  • Bertolli s maslom a olivovým olejom je unikátny produkt – lahodná zmes v sebe spája vynikajúcu chuť klasického masla s tým najlepším z olivového oleja. Nájdete ho aj v jemne slanom variante, navyše sa ľahko rozotiera.
  • Bruschetta sa skvele hodí k harmonickému červenému vínu z oblasti Bardolino Classico.