VYCHUTNAJTE SI KÁVU A ZAPLAŤTE ZA ŇU BÁSŇOU

0
887

Máte radi kávu aj poéziu? Ak áno, objavte aj Vy v sebe básnika, napíšte verš a za odmenu si môžete vychutnať výbornú kávu. Kedy a kde? Predsa počas Svetového dňa poézie 21. marca, a to v rámci celosvetovej iniciatívy, ktorá má inšpirovať a motivovať ľudí k objavovaniu ich vlastnej kreativity.

Na Slovensku túto aktivitu podporuje aj hotel Crowne Plaza Bratislava. Okrem dobrej kávy si môžete pochutiť aj na sladkých dezertoch, ktoré len pre túto príležitosť pripravil šéfkuchár Peter Dudáš. V špeciálnej ponuke bude v tento deň domáca jablkovo-orechová štrúdľa s vanilkovou omáčkou, zázvorovo-pomarančové cookies s čokoládovou omáčkou a čokoládovo-tvarohová mini tortička s bonbónom z lesného ovocia.

Tento jedinečný koncept s názvom „Zaplať básňou“ stavia na myšlienke, že káva a čaj podnecujú k tvorbe poetických a kreatívnych zážitkov. Nápad vznikol vo viedenskej pražiarni kávy Julius Meinl a počas tohto podujatia môžu „kávičkári“ navštíviť partnerské kaviarne, ktoré podávajú kávu a čaj Julius Meinl vo viac ako 30 krajinách a zaplatia za tieto nápoje len básňou.