Vinyl s reálnou kresbou dreva

0
975

Holandský výrobca vinylových podláh mFLOR predstavil svoju novú kolekciu GRAND, ktorá prekvapí svojím veľkým formátom a neobvyklou imitáciou vŕby a vavrínu.

Kolekcia GRAND sa vyznačuje mimoriadnou dĺžkou pásov, ktoré zaručujú veľmi realistický vzhľad podlahy. Vinylová krytina sa štandardne predáva v dĺžke do jeden a pol metra. Formát 2000 x 200 umožňuje dokonalejšie zachytiť reálnu kresbu dreva. Kolekcia GRAND obsahuje päť radov v dekoroch imitujúcich drevo. Okrem typických drevín ako napríklad borovica alebo dub, ponúka nová kolekcia aj nezvyčajnú štruktúru vŕby a vavrínu, ktoré sa bežne používajú na výrobu drevených podláh. Dizajnové prevedenie všetkých veľkoformátových dekorov je mimoriadne kvalitné. Rad Authentic GRAND Country Willow v imitácii vŕby vynikne aj svojím povrchom. Každú štruktúru možno cítiť aj dotykom.

Realistický povrch s hmatateľnou štruktúrou uzlov

Podlahy mFLOR sa vyrábajú z čistého vinylu a nie z recyklovaných materiálov z nezistiteľných zdrojov. Vyrábajú sa lisovaním za horúca, preto je krytina vysoko stabilná, pôsobí presvedčivo a má výraznejší farebný efekt. Realistický povrch s hmatateľnou štruktúrou uzlov dosahuje výrobca pomocou tzv. tvarovacej razby. Kolekcia GRAND má vysoko odolnú nášľapnú vrstvu s hrúbkou 0,55 mm s ochrannou matnou polyuretánovou vrstvou. „Podlahová krytina je vysoko odolná proti opotrebovaniu. Z tohto dôvodu je vhodná do domácností, ale aj do prevádzok s väčšou záťažou, ako sú napríklad hotely, obchody alebo kancelárie,“ vyzdvihuje Radomír Shromáždil obchodný riaditeľ spoločnosti KPP SK s.r.o., ktorá dováža a predáva podlahové krytiny mFLOR.

Jednoduchá údržba a dlhá životnosť

Každý z 29 vinylových dekorov kolekcie GRAND má v porovnaní s drevom niekoľko výhod. Elastické vinylové dielce sú vysoko odolné, zvládajú pády predmetov, iné mechanické poškodenie aj frekventovanú prevádzku. Umiestniť ju možno aj v miestnostiach s vysokou vlhkosťou, ako napríklad v kúpeľni alebo kuchyni. Vďaka minimálnej hrúbke 2,5 mm odpadá riziko, že sa krytina konštrukčne nezmestí do rekonštruovaných interiérov. Materiálové zloženie krytiny zaručuje vysokú odolnosť krytiny, ale zároveň hrejivý a príjemný povrch pri chôdzi na boso. Podlaha je nenáročná na údržbu a možno ju klásť aj na systémy podlahového vykurovania.