VEĽKÁ VÝZVA: Pomôžte Tatrám!

0
1238

Počas Medzinárodného dňa hôr máte unikátnu možnosť pomôcť Tatrám. Aj vďaka Vám môže v našich lesoch rásť o 10 000 stromčekov viac. Zdieľajte vo štvrtok 11. decembra status na facebookovej fanpage spoločnosti Lidl a prispejte k dobrej veci.

Chceme, aby naše deti vyrastali v zdravom životnom prostredí, aktívne preto prispievame k obnove tatranských lesov. Pomáhajte spolu s nami! Navštívte vo štvrtok 11. decembra našu fanpage na najpopulárnejšej sociálnej sieti www.facebook.com/lidlslovenskozdieľajte status, ktorý uverejníme pri príležitosti Medzinárodného dňa hôr. Ak počas dvadsiatich štyroch hodín – od polnoci do polnoci – spoločne dosiahneme métu desaťtisíc zdieľaní, venujeme Tatrám ďalších 10 000 stromčekov. Aj vďaka Vám môže v Tatrách vyrásť päť hektárov nového lesa. Pre lepšiu predstavu, ide o plochu väčšiu ako sedem futbalových ihrísk!

Tatry sa stále spamätávajú z prírodnej katastrofy

V novembri 2004 postihla Tatry veterná kalamita, ktorá zničila tisíce hektárov lesa. Devastačné následky prírodného živlu ešte následne znásobilo negatívne pôsobenie podkôrneho hmyzu. Slovenské hory aj dnes, po viac ako desiatich rokoch od tejto tragédie, potrebujú našu pomoc.

Oslávte sviatok hôr

Medzinárodný deň hôr vyhlásilo v roku 2002 Valné zhromaždenie Organizácie spojených národov, pripomíname si ho od decembra 2003. Hlavným cieľom tohto významného dňa je podpora trvalo udržateľného rozvoja horských oblastí. Tento deň je ideálnou príležitosťou pripomenúť si význam lesa pre životné prostredie a našu budúcnosť.

Lidl pomáha spolu so svojimi zákazníkmi

Tatranským lesom sme začali pomáhať už v roku 2012 darom 25 000 sadeničiek. Do revitalizácie kalamitného územia sa priamo v teréne zapojili aj naši zamestnanci a vznikol Lidl les. V obnove zelených pľúc našej krajiny sme následne pokračovali projektom „Voda pre stromy“. Z každej predanej 1,5 l fľaše minerálnej vody Saguaro venujeme 1 cent na výsadbu mladých stromčekov v Nízkych Tatrách. Vďaka Vám sme doteraz dokázali vyčleniť finančné prostriedky na výsadbu viac ako 260 000 stromčekov.

Aktuálne informácie o projekte je možné nájsť na internetovej stránke www.lidl.sk či na oficiálnom facebookovom profile spoločnosti Lidl www.facebook.com/lidlslovensko.