Vaša obývačka nemusí vyzerať nudne. Zariaďte si ju napríklad takto

0
1362

Keď si zariaďujeme bývanie, veľmi sa tešíme na to, keď už bude všetko na komplet hotové a budeme si môcť vyložiť nohy, vychutnať pohár lahodného vína a kochať sa hotovým dielom. Aby ale vaša obývačka nevyzerala nudne, odporúčame vám riadiť sa nasledujúcimi radami.

Kamenný obklad priestor zmodernizuje

Určite ste už u svojich priateľov obzerali travertínový obklad v obývačke za obývacou stenou. Krásne zvýraznil priestor, oživil ho. Travertínový obklad ako jeden z mála je krásny, nadčasový, nenáročný na údržbu a vyzerá aj po rokoch ako nový. Priestor zmodernizuje, takže sa nemusíte obávať, že zariadenie obývačky bude naprie tomu, že je nové, vyzerať, ako keby si pamätalo ešte časy komunistické.

Farba obývacej steny musí byť iná ako farba podlahy

Pri výbere novej obývacej steny zohľadňuje okrem rozmerov a ceny najmä jej farbu. Ak máte bledšiu podlahu, orientujte sa skôr na tmavšie obývacie steny. Ak máte tmavú podlahu, zaujímať by ste sa mali skôr o bledšie obývacie steny. Pri výbere sa popýtajte aj na morenie. V niektorých nábytkárstvach ho robia, v niektorých ale nie.

Osvetlenie políc

Niektoré nábytkárstva predávajú aj také obývacie steny, ku ktorým si môžete doobjednať LED osvetlenie políc obývacej steny. Samozrejme nemusíte. Obývacia stena bude práve takýmto osvetlením vitrín výraznejšia, krajšia, a to najmä večer.

Výber sedačky a obývacej steny prispôsobte rozmeru miestnosti. Nábytok vyberajte masívny, sedačku šitú na Slovensku, najlepšie od miestnych výrobcov. Travertínovým obkladom, vhodnou farbou obývacej steny a osvetlením vitrín spravíte z obývačky miestnosť, z ktorej nebudete môcť odtrhnúť oči.