Údržba záhrady s produktmi Xyladecor

0
1224

Premenlivé počasie predstavuje značnú záťaž pre náš záhradný nábytok – dokonca aj pre ten veľmi kvalitný. Už teraz treba premýšľať o jeho príprave na novú sezónu. Ako na krásny a udržiavaný záhradný nábytok, nabádajúci k relaxácii, vám poradíme práve teraz.

Ochrana proti nevyspytateľnému počasiu

Aby váš záhradný nábytok zostal dlho krásny, treba mu dopriať patričnú starostlivosť. Ak zostáva vonku po celý rok, je vhodné ho ošetriť Xyladecor ošetrujúcim olejom každú jar a jeseň. Dážď, námraza, sneh a UV žiarenie výrazne narúšajú vnútornú štruktúru dreva. Pokiaľ ale nábytku doprajeme kvalitnú starostlivosť, ani týchto vplyvov sa nemusíme obávať. Dve vrstvy Xyladecor ošetrujúceho oleja schnú 12 – 24 hodín a zabezpečujú dlhodobú ochranu vonkajších drevených predmetov.

Lak na záhradný nábytok nepatrí

Je dobré vedieť, že použiť lak na záhradný nábytok nie je šťastná voľba. Laky totiž obsahujú rôzne druhy chemikálií pre ochranu dreva a taktiež ďalšie látky, ktoré môžu vyvolať alergické reakcie. Xyladecor ošetrujúci olej je pre vonkajšie stoly a stoličky oveľa vhodnejší ako lak, a to vďaka absencii týchto látok. Vybrať si navyše môžete medzi klasickou plechovkou oleja a balením so sprejovým rozprašovačom, ktorý aplikáciu ešte viac uľahčuje.

Bezpečná chôdza po vonkajších chodníčkoch

Záhradné chodníčky si tiež vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Nezastrešené chodníčky potrebujú nalakovať dvakrát ročne. Tam, kde povrchy neprichádzajú do priameho kontaktu s dažďom, snehom, či slnečným žiarením, stačí naniesť lak raz za rok. Natrieť povrch dvoma vrstvami laku zaberie asi 5 – 8 hodín, ale pred nanesením finálnej vrstvy je treba počkať 24 hodín na úplné uschnutie. Každé mechanické opotrebovanie môže poškodiť povrch chodníčka, čo zvyšuje nebezpečenstvo pošmyknutia, najmä po daždi. Perfektné riešenie prináša Xyladecor Terrace, ktorý obsahuje aktívne protišmykové látky.