Svetový deň bez tabaku (World No Tobacco Day) už v nedeľu 31. mája

0
871
  • Svetový deň bez tabaku (World No Tobacco Day), vyhlásený na nedeľu 31. mája spolu s kampaňou ‘Ex-fajčiari sú nezastaviteľní’ povzbudzuje fajčiarov k osobnej výzve a postupnému, udržateľnému kroku k zdravšiemu životnému štýlu bez cigarety.
  • Eurobarometer pri príležitosti Svetového dňa bez tabaku (World No Tobacco Day) odhaľuje, že užívanie tabaku v krajinách EÚ je v porovnaní s rokom 2012 nižšie o 2 %!

Každý rok 31. mája Svetová zdravotnícka organizácia (World Health Organisation) a jej partneri spolus kampaňou ‘Ex-fajčiari sú nezastaviteľní’ organizujú Svetový deň bez tabaku s cieľom zvýšiť povedomie o škodlivých účinkoch tabaku na zdravie a zníženie spotreby tabaku po celom svete. Svetový deň bez tabaku je preto ideálnym dňom pre odštartovanie svojej výzvy pre skoncovanie s fajčením a nastavením si svojich osobných výziev. Ako na to?

Stiahnite si aplikáciu iCoach a nastavte si prvú výzvu na Svetový deň bez tabaku ešte dnes!

Kampaň „Ex-fajčiari sú nezastaviteľní“ odštartovala Európskou komisiou v boji proti fajčeniu v roku 2011 a úspešne v celej Európe pokračovala v rokoch 2012 a 2013. Aktuálna kampaň s názvom „Ex-fajčiari sú nezastaviteľní“ je viac ako kedykoľvek predtým zacielená na pomoc mladým ľuďom v boji proti fajčeniu. Najnovšie dáta a kľúčové zistenia Eurobarometra 2015 ukazujú, že užívanie tabaku v krajinách Európskej Únie je v porovnaní s rokom 2012 nižšie o 2 %. O 4 % menej aktívnych fajčiarov je medzi mladými ľuďmi vo veku 15 – 24 rokov.

  • Rok 2012: 29 %
  • Rok 2014: 25 %[1]

Najnovší prieskum zároveň potvrdzuje, že 26 % Európanov stále fajčí. Priemerný vek fajčiarov zostáva nezmenený a predstavuje vekovú hranicu 17,6. Dáta rovnako poukázali na skutočnosť, že 59 % fajčiarov sa snažilo prestať fajčiť, pričom až 19 % z nich v posledných 12 mesiacoch. E-cigarety uprenostňuje 12 % ľudí, oproti 7 % zaznamenaných v roku 2012.

iCoach: digitálny systém plný výziev

Jedinečná aplikácia iCoach 2015 predstavuje ľahko ovládateľnú navigáciu a modernejší vzhľad, rovnako ako ďalšie funkcie plné výziev zamerané na užívateľov. Aplikácia iCoach je dostupná on-line a pre mobilné aplikácie Apple a Android v 23 jazykoch pre 28 krajín Európskej únie. Aplikácia prevádza užívateľa piatimi postupnými fázami procesu ako prestať fajčiť, pričom obsahuje i niekoľko osobných a špecifických výziev vzhľadom na fázu, v ktorej sa nachádza.

Aplikácia iCoach je zadarmo a ľahko prístupná pre všetkých, ktorí ju chcú používať.

[1]Attitudes of Europeans Towards Tobacco 2015 / Key findings of the 2015 Eurobarometer