Slovenské zľavy na internete majú už 4 roky

0
1308

Slováci milujú zľavy. Od začiatku kolektívneho nakupovania na Slovensku ubehli už 4 roky a zľavové portály za ten čas dosiahli niekoľko rekordov. Slováci si cez ne zvykli nakupovať rôzne tovary, cestovanie a relax, ale aj gastronómiu, zábavu a dokonca aj operácie. Čo Slováci nakupujú na internete najradšej?

Čo Slováci najradšej nakupujú

Najpopulárnejšie sú pobyty na Slovensku a služby spojené s cestovaním ako napríklad vstup do aquaparkov alebo adrenalínové akcie. Tie tvoria najväčšiu časť predaja. Kolektívne nakupovanie sprístupnilo Slovákom to, čo by si inak možno nedopriali. Veľká popularita cestovania a zábavy to potvrdzuje. Celkovo zákazníci len jedného portálu strávili v ubytovacích zariadeniach 654 772 nocí. Ak by ste spočítali čas všetkých zákazníkov strávený v aquaparkoch, dostali by ste sa až k 117 rokom. „Najpredávanejšia zľava v histórii zľavových portálov na Slovensku a v Českej Republike predala viac než 30 000 kupónov do aquaparku Tatralandia“, dopĺňa Svetlana Tarageľová, riaditeľka portálu ZlavaDna.sk

Populárna je aj gastronómia a plnenie snov

Pizza, steak, rebierka či sushi. To sú najpopulárnejšie jedlá, ktoré sa predali za 4 roky. Cez jeden z popredných portálov sa predalo napríklad 88 486 pízz a 33 459 steakov. Spoločne by tieto pizze vážili približne ako 7 slonov a steaky by dosahovali váhu dospelého Tyrannosaura Rexa. Úspešné sú aj zľavy spojené so zábavou, alebo neštandardnými službami. Dôkazom sú 2 527 krát predané vyhliadkové lety v lietadle, 1 555 zoskokov padákom, alebo 3 692 krát predaná jazda na závodnom okruhu. „Ľudia si cez zľavy doprajú viac, ako by boli ochotní za plnú sumu. Takto si dokážu takpovediac splniť tajné sny,“ uzatvára Svetlana Tarageľová.

Rebríček NAJ zliav nakúpených prostredníctvom ZlavaDna.sk (usporiadaných podľa predaja)

Zľava Druh Zakúpená (krát)
Najnakupovanejšia Vstupy do aquaparku 170 937
Najchutnejšia Zľava na pizzu 88 486
Najzdravšia Wellness a kúpele 69 615
Najpríjemnejšia Klasické a iné masáže 33 252
Najužitočnejšia Prezutie pneumatík 10 240
Najvtipnejšia 100% zľava na pokutu 2 405
Najkurióznejšia Zväčšenie penisu 12
Najdrahšia Ostrov v Karibiku 0