Slovenské kurča svetových chutí

0
1316

Leto už klope na dvere a slnko nás čoraz častejšie láka von, užiť si voľný čas s priateľmi pri dobrom jedle. K správnej grilovačke neodmysliteľne patrí aj skvelá nálada. Ak si chcete vychutnať voľné chvíle v pohode a bez námahy, stačí si vybrať z ponuky HYZA výrobkov na grilovanie.

HYZA v tohtoročnej grilovacej sezóne ponúka svojim zákazníkom skvelý chuťový zážitok v kombinácii svetových marinád a čerstvých kuracích dielov. Máte radšej jemnú francúzsku bylinkovú marinádu, bavorskú s pivom, či pikantnú ázijskú? Príchute sú rôzne, stačí si vybrať, na čo máte práve chuť. HYZA Slovenské kurča svetových chutí ponúka aj široký sortiment kuracích dielov – môžete si pochutnať na chrumkavých krídelkách, šťavnatých stehienkach aj jemných kuracích rezňoch. Stačí ich vybrať z praktického balenia v miske a dať hneď grilovať či piecť.

Novinkou je aj DUO balenie – kombinácia marinovaných kuracích steakov s Chorizo klobáskou, ktorú si môžete opiecť, kým sa mäso griluje. Chorizo klobásu stačí jemne nakrojiť, opiecť 6-8 minút z oboch strán, nakrájať na menšie kúsky a ponúknuť ako chuťovku.

Mix čerstvých kuracích dielov bez marinády  ocenia milovníci vlastných receptov. Dostanú ich kúpiť počas celého roka.

10 dôvodov prečo práve hydinové mäso:

  • Má vysoký obsah živočíšnych bielkovín dôležitých pre ľudský organizmus.
  • Má nízky obsah „škodlivých“ tukov.
  • Obsahuje viac esenciálnych aminokyselín ako iné druhy mäsa.
  • Je bohatou zásobárňou minerálnych látok.
  • Obsahuje dôležité stopové prvky ako draslík, fosfor, železo.
  • Je to zdroj vitamínov – hlavne B3 (vitamínu krásy a zdravia), B6, C.
  • Pripravíte ho rýchlo a jednoducho rôznymi spôsobmi.
  • Má nízku energetickú hodnotu.
  • Je dôležitým prvkom vo výžive detí.
  • Je ľahko stráviteľné.

Ázijské voňavé kurča

Počet porcií: 4                       čas prípravy: 60 min             čas marinovania: 6 -8 hodín

Suroviny:

  • čerstvé kuracie diely mix 1000 g
  • 1 lyžica limetovej/citrónovej šťavy
  • 1 lyžička jemne nakrájaného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky koriandru
  • čili korenie podľa chuti
  • 3 nadrobno nakrájané cibule
  • 1 lyžička karí
  • 500 ml kokosového mlieka
  • 200 ml vody
  • 1 konzerva krájaných paradajok vo vlastnej šťave
  • 1 menšia zelená čili paprička
  • soľ, čierne korenie, olej

Postup:

Kuracie diely umyjeme, osušíme. V miske zmiešame limetovú šťavu, zázvor, pretlačený cesnak, čili korenie, 1 lyžičku korinadra, soľ a čierne korenie. Do zmesi vložíme nakrájané mäso a necháme cez noc marinovať (6 – 8 hodín).

Mäso pomaly grilujeme. Medzitým na panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľku. Pridáme postupne karí, kokosové mlieko, nakrájané paradajky, koriander, štipku čili korenia, vodu a varíme, kým omáčka nezhustne. Grilované kuracie diely prelejeme omáčkou. Podávame s čerstvou zeleninou.

NÁŠ TIP: Na skvelú grilovačku s vôňou exotiky nemusíte vyhľadávať špeciálne recepty na internete. S HYZA Ázijskou pikantnou grilovačkou máte úspech zaručený. Každý z hostí si môže vybrať, čo má najradšej – kuracie krídla, stehná horné alebo dolné. Stačí ju len počas opekania potierať zvyšnou marinádou a výborná pochúťka je na svete.

Provensálske kurča

Počet porcií: 4                       čas prípravy: 60 min

Suroviny:

  • mix čerstvých kuracích dielov 1000 g
  • 4 vetvičky tymianu, šalvia
  • 4 vetvičky majoránu, rozmarín
  • 4 bobkové listy
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 5 stredných cibúľ
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup:

Kuracie diely umyjeme a osušíme. Vetvičky s bylinkami tiež umyjeme a  osušíme. Pod kožu na stehnách a krídlach vložíme pár lístkov šalvie. Kuracie diely potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Kuracie diely pomaly grilujeme na alumíniovej tácke a potierame olejom.

Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame a pridáme k mäsu, nakoniec pridáme aj zvyšné bylinky.

NÁŠ TIP:  Pre všetkých milovníkov bezstarostného grilovania sme pripravili čerstvé kuracie diely vo vynikajúcej francúzskej bylinkovej marináde. Stačí opiecť a môžeme podávať spolu s čerstvým šalátom, alebo opekanými zemiakmi.

Zbojnícke kurča s klobásou

Počet porcií: 4                       čas prípravy: 60 min

Suroviny:

  • 1 balenie  HYZA kuracích stehien bez kostí a kože
  • 1 balenie HYZA Chorizo klobásy
  • 8 lyžíc oleja
  • 4 lyžice kečupu
  • 4 lyžice plnotučnej horčice
  • 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 1 lyžička vegety
  • ½ lyžičky sladkej papriky
  • čili korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti

Postup:

Z oleja, kečupu, horčice, cesnaku, papriky, vegety a soli vymiešame pikantnú marinádu. Kuracie stehná umyjeme, osušíme a dáme do marinády. Premiešame a necháme pár hodín marinovať. Potom mäso grilujeme na rozpálenom grile na alumíniovej tácke zo všetkých strán. Počas grilovania potierame marinádou. Keď je mäso takmer ugrilované, dáme na gril jemne narezané klobásy a spoločne ich dogrilujeme. Podávame s čerstvou zeleninou a chlebom.

NÁŠ TIP: Vyskúšajte HYZA DUO Gril Zbojnícku pikantnú marinádu. V jednom balení nájdete kuracie stehná bez kosti a kože aj klobásu na grilovanie, takže môžete ochutnať oboje.