Prístrešok i imidžový doplnok pre vaše okná

0
1308

Krásne letné mesiace plné slniečka nás svojou prítomnosťou onedlho potešia a budú nám spríjemňovať každú voľnú chvíľu. Ako si však oddýchnuť od prudkého slnka a skryť sa pred nechcenými lúčmi?  Príjemné posedenie v pohodlí domova, na obľúbených terasách a balkónoch hýriacich najrozličnejšími farbami zaistia rolety na vonkajších stranách okien. 

IMG_5Okná sú bezpochyby jednou z najdôležitejších súčastí projektov a stavieb. Po uplynulých veľkonočných sviatkoch sú takmer v každej domácnosti naleštené, priam priezračné a plné kvetov. Ako však vyťažiť z okien čo najviac pre naše čo možno najkomfortnejšie bývanie? Správnym krokom je výber a montáž roliet, ktoré sú v tomto období takpovediac nevyhnutnosťou.

Pocit intimity, pohodlia a príjemnej klímy

Rolety na našich oknách nie sú dlhé roky ničím výnimočným. Nielenže zabezpečujú pocit súkromia, pohodlia, zútulňujú náš interiér, ale svojim jedinečným dizajnom a širokým spektrom farieb dotvárajú priestor každého príbytku. S prichádzajúcimi horúcimi dňami je pocit príjemného prítmia v pohodlí našich domovov na nezaplatenie. Pri kvalitných a správne namontovaných roletách môžeme vylúčiť ďalšie investície do klímy, nakoľko si teplotu v interiéroch vieme znížiť oveľa ľahšie, stačí zatiahnuť rolety.                                                                

Rolety na vonkajších oknách

Máte starší dom a obávate sa, že by montáž vonkajších roliet nebola možná a už vôbec nie efektívna? Riešenie nájdete v montáži roliet LUNA od spoločnosti OKNOPLAST, ktorá je aplikovateľná nielen v prípade nových investícií, ale i pri existujúcich budovách a domoch. Vonkajšie rolety LUNA majú možnosť úplného zabudovania a všetky konštrukčné prvky sú vyrobené zo spoľahlivého vysokoakostného hliníka. Benefitom roliet na vonkajších oknách je ich tepelno-izolačná funkcia, ktorú ocenia mnohí z nás. Často totiž hľadáme cesty ako a kde ušetriť a byť čo najenergetickejší.

IMG_3Pre najnáročnejších z nás je potešujúca i široká paleta farebných odtieňov umožňuje zladenie s oknami i samotným charakterom stavby. Môžete si vybrať z dostupných odtieňov – mahagón, winchester alebo slonovina a váš príbytok bude jedným z najkrajších a najmodernejších. Navyše, súkromie a pocit bezpečia, ktorý je na nezaplatenie máte zaručený. Pritom stačí naozaj máličko.

Ovládanie roliet

Vonkajšie rolety sú krásne na pohľad a dodajú vašim oknám elegantný charakter, ich ovládanie je veľmi jednoduché a efektívne.

“Zvoliť si môžete napríklad tradičné prevodové ovládanie, medzi ktoré patria individuálne  klávesové a kľúčové prepínače, čoraz viac obľúbené zariadenia časovej automatiky, ako i rádiové ovládače. Systém ovládania sa aplikuje na malé, ale i väčšie skupiny roliet. V prípade, že uprednostňujete bezdrôtové ovládanie, máme k dispozícii otvorený systém, ktorý umožňuje rozšírenie existujúcej inštalácie v ľubovoľnej chvíli. Garantovaný dosah je 200 metrov v otvorenom priestranstve a 20 metrov cez dve železobetónové steny,“ uviedol Juraj Koudela, obchodný riaditeľ spoločnosti OKNOPLAST pre Českú a Slovenskú republiku.

IMG_4Rolety môžu byť vďaka uplatneniu automatiky ovládané diaľkovým ovládaním, vypínačom na stene, alebo môžu byť súčasťou integrovaného ovládacieho systému. Elektrický pohon výrazne zvyšuje všetky prednosti roliet – úspora energie, alebo ochrana proti vlámaniu.

Záruka na vonkajšie rolety je v spoločnosti OKNOPLAST 2 roky. „Umožňujú nám to dlhoročné skúsenosti s výrobou okien a neustále školenia montážnych skupín, vďaka čomu sa percento uplatnených reklamácií vo firme približuje nule,” uviedol Juraj Koudela.