Pri pobyte v Bohemia-lázních v Karlových Varoch si užívajte

0
1130

Ak sa chystáte tento rok do kúpeľov, tak pouvažujte nad Karlovými Varmi. Pre obyvateľov Čiech a Moravy, ale aj Slovenska sú Karlove Vary synonymom kúpeľníctva a métou najvyššej kvality. Kde inde, ak nie vo Varoch, sú sústredené všetky atribúty spojené s kúpeľmi? Či už sú to na jednej strane liečivé prírodné termálne pramene, špičková lekárska starostlivosť, tradícia, kvalita, procedúry, alebo na druhej bohémske a kultivované prostredie, kultúrne podujatia, medzinárodná klientela a luxus. Nech už do Karlových Varov zavítate za relaxom, alebo kultúrou, nesklamú vás. Predovšetkým však urobíte to najlepšie čo môžete pre svoje zdravie. Je azda niečo dôležitejšie? Tak neváhajte a navštívte Karlove Vary.

Riaditeľ spoločnosti Bohemia-lázně (Bohemia kúpele), a. s., Karlove Vary, Jiří Sluka, k tomu hovorí: ,,Naše zariadenia poskytujú ten najlepší pomer medzi kvalitou a cenou. Každý si môže zvoliť ubytovanie a procedúry podľa svojich možností. Poistencom zdravotných poisťovní stačí, ak si pri kúpeľných poukazoch budú žiadať Bohemia-lázně Karlove Vary. Naše kúpele spolupracujú so všetkými zdravotnými poisťovňami a hradené sú v nich liečebné kúpeľné pobyty s programom diabetologickým, rehabilitačným a rekondičným po onkologických ochoreniach. Ako jedny z mála kúpeľov ponúkame v rámci pobytu 24-hodinovú lekársku pohotovosť. Samoplatcovia u nás nájdu ubytovanie i s procedúrami už od 46 Eur na deň. Už od tejto ceny môžu u nás absolvovať okrem klasických liečebných pobytov aj niekoľkodňové wellness, relaxačné, rehabilitačné a regeneračné pobyty. Liečebné kúpeľné pobyty prebiehajú v sanatóriu Kriváň a hoteloch Slovan a Concordia, umiestnených len pár metrov od karlovarských kolonád. Všetky kúry poskytujeme v novo vybavenej balneoprevádzke s viac ako 45 druhmi procedúr.“

Základom liečenia v spoločnosti Bohemia-lázně je pitie karlovarskej minerálnej vody. Na kvalite prírodného liečebného zdroja je priamo závislá kvalita liečenia. Karlovarské pramene sa pritom radia medzi najefektívnejšie prírodné zdroje v Európe. Na základe zdravotného stavu pacienta predpisuje lekár pitnú liečbu, aj množstvo konkrétneho prameňa. Denná dávka minerálnej vody sa pohybuje od 0,6 l a odporúča sa piť 3x denne vždy polhodinu až hodinu pred jedlom. Tento prírodný liečebný zdroj sa používa na liečbu ochorení zažívacieho traktu, poruchy látkovej výmeny (cukrovka, vyššia hladina tukov v krvi, dna). Teplé pramene sú využívané k pitnej kúre, na výplachy a ku kúpeľom. Najznámejším a hlavným karlovarským prameňom je Vřídlo (Žriedlo). Teplota Vřídla dosahuje 73 °C a tryská do výšky 12 metrov, pričom každú minútu na zemský povrch vytryskne 2000 l vody.

Karlove Vary sa chystajú v tomto roku na jednu z najvýznamnejších sezón. V roku 2016 uplynie 700 rokov od narodenia zakladateľa mesta, českého kráľa a rímskeho cisára Karola IV. V súvislosti s týmto výročím sa v Karlových Varoch uskutoční 6 veľkých akcií. Od 1. 5. 2016 do 30. 7. 2016 je to interaktívna výstava ,,Noc na Karlštejne“, v dňoch 6.-8. 5. 2016 začatie kúpeľnej sezóny, 3.-4. 6. 2016 Mattoni karlovarský karneval, 18. 6. 2016 Karel vo Varoch – hrané prehliadky, 2.-4. 9. 2016 Dni európskeho dedičstva, 3. 9. 2016 Príbehy z obory – ako to bolo naozaj. Viac o nich je na http://700.karlovyvary.cz/.

Karlove Vary však majú čo ponúknuť počas celého roka. Návštevníci si tu vždy nájdu zaujímavé akcie, podľa svojich záujmov. V tomto roku je však ponuka obohatená o podujatia spojené so 700. výročím narodenia zakladateľa Karlových Varov, Karla IV. Atraktivita pobytu v Bohemia-lázních sa tak ešte zvýši a to pri nezmenených cenách.

,,Termíny spojené s konaním akcií sú najatraktívnejšie, preto sa vypredávajú medzi prvými. Neváhajte teda a spojte svoj zdravotný pobyt a relax s kultúrou a naplánujte si pobyt v našich kúpeľoch počas konania sa niektorej z pripravovaných kultúrnych akcií. Medzi trvalo najobľúbenejšie termíny každoročne patrí aj obdobie konania Medzinárodného filmového festivalu, či začatia kúpeľnej sezóny. Vo Varoch sú stále výstavy v Galérii umenia či v Becherovej vile, k dispozícii sú aj múzeá Becherovky, sklárne Moser, Múzeum voskových figurín a výlety do okolia. V prípade, že si klienti chcú urobiť dlhšie výlety, k dispozícii je im naša cestovná kancelária Kaleidoskop Travel. Predáva aj vstupenky na koncerty a to prostredníctvom portálu Infocentra Karlove Vary www.vstupenky.karlovyvary.cz,“ upozornil J. Sluka.

Rad výziev v oblasti cestovateľských zážitkov ponúka blízkosť mesta Karlových Varov s hranicami so Spolkovou republikou Nemecko. Medzi najnavštevovanejšie miesta patria  Drážďany s galériou Starých majstrov, či mesto hudobného skladateľa Richarda Wagnera – Bayreuth, kde sa snúbi história s nákupmi. Tieto mestá sú vhodné aj na popoludňajšie výlety, keďže sa do nich návštevníci dostanú z Karlových Varov v priebehu 2 hodín. Ďalšie vyhľadávané miesta sú Praha a kúpeľný trojuholník, Český Krumlov a Mariánske Lázně so svojou spievajúcou fontánou a možnosťou zážitkovej večere v historických priestoroch pivovarskej reštaurácie Ve Skále. V blízkosti Karlových Varov je možnosť navštíviť hrad Loket, zámok Kynžvart alebo zámok Bečov s relikviárom sv. Maura.

Do Karlových varov je aj dobré dopravné spojenie. Z Brna trvá cesta autom 3 hod. 30 min. (autobusmi 5 hod.), z Ostravy za 5 hod. 13 min. a z Bratislavy trvá cesta autom 4 hod. 45 min. (autobusmi 6 hod. 45 min.).