Plánujete jarný detox? Malé domáce spotrebiče gorenje pomôžu s prípravou odľahčeného jedálnička.

0
1050

Jar je tou správnou príležitosťou pustiť sa nielen do komplexného jarného upratovania domácnosti, ale tiež do dôkladnej očisty vlastného organizmu. Ľudské telo neustále prechádza prirodzeným čistiacim procesom, napriek tomu nestačí odbúravať škodlivé látky, ktorými ho vytrvalo zásobujeme. Z času na čas je preto dobré mu trochu pomôcť a „odľahčiť“ jedálniček. Gorenje k tomu ponúka rad spoľahlivých pomocníkov – malých domácich spotrebičov.

Základom mnohých očistných kúr sú šťavy z čerstvého ovocia a zeleniny. S ich prípravou pomôžu odšťavovače a lisy na citrusy gorenje. Nová technológia filtrácie prináša hustejšie a jemnejšie odšťavovanie, suchšiu drvinu, väčšie množstvo džúsu a jeho lepšiu kvalitu. Na výber je niekoľko modelov s rôznym výkonom, dizajnom a variabilným príslušenstvom. Napríklad odšťavovač gorenje JC801G v sviežej zelenej farbe je vybavený extra veľkým XXL otvorom na vkladanie celých surovín, čo ušetrí čas a námahu so zdĺhavým krájaním na malé kúsky. Ku kvalite získanej šťavy prispieva mikrofilter pre dokonalú filtráciu a možnosť plynule nastaviť potrebnú rýchlosť. Príjemným bonusom je tichá, užívateľsky nenáročná a bezpečná prevádzka. Jednoduché je aj čistenie odšťavovača.

Hneď niekoľko výborných zdravých chodov naraz možno v priebehu chvíle prichystať v modernom parnom hrnci gorenje FS 900 W. Aj z doterajších odporcov zeleninových jedál sa razom stanú ich nadšení priaznivci – varenie v parnom hrnci totiž v zelenine zachová nielen všetky živiny prospievajúce ľudskému organizmu, ale tiež sviežu chuť, vôňu a vzhľad. A rovnako tak rybám, mäsu a ďalším druhom potravín. Parný hrniec gorenje FS 900 W má navyše funkciu Aroma Plus, ktorá umožňuje do špeciálnej nádobky vložiť sušené alebo čerstvé bylinky, vďaka ktorým bude uvarený pokrm ešte lepší! K dispozícii je tiež funkcia Quick Steam – rýchla para, pamäťová funkcia uľahčujúca prípravu obľúbených pokrmov a rad ďalších funkcií, ktoré zvyšujú užívateľský komfort.

Vďaka výkonnej sušičke potravín gorenje FDK 24 DW je na stole v priebehu chvíle zdravá desiata – sušené ovocie, zelenina či kúsky mäsa. Sušenie je jedným z najstarších a najjednoduchších spôsobov konzervácie. Šetrnou dehydratáciou, odstránením vody a vlhkosti, zostáva uchovaná nutričná hodnota potravín, príjemne sa koncentruje a zvýrazní chuť. Päť veľkých (v priemere 31 cm) odnímateľných, výškovo nastaviteľných zásobníkov, ponúka veľa priestoru na sušenie, vrátane veľkých kusov alebo hrubých plátkov. Jednoducho ovládateľný digitálny časovač s LED displejom možno nastaviť na 30 min. až 19 hod. a 30 min., rozsah použiteľných teplôt je 35°C až 70°C.